Το σάιτ της Έλλης Στάη ζήτησε συγνώμη από την Έλενα Ακρίτα…

0
33

Το σάιτ της Έλλης Στάη  ‘the toc’ ζήτησε συγνώμη από την Έλενα Ακρίτα για την ανάρτηση με τίτλο «Οι Εισαγγελείς της σαπουνόπερας» της 4ης Ιουλίου 2016. Το δημοσίευμα, που δεν έφερε υπογραφή, κατηγορούσε τη δημοσιογράφο, συγγραφέα και σεναριογράφο ότι ουσιαστικά προτρέπει σε αυτοκτονία όποιον επιχειρηματία πτωχεύει. Και αυτό, διότι η Έλενα Ακρίτα είχε χαρακτηρίσει άνθρωπο με φιλότιμο τον 84χρονο Κυριάκο Μαμιδάκη, που αυτοκτόνησε επειδή πτώχευσε η επιχείρησή του, και είχε αντιπαραβάλει τη στάση του με εκείνη της οικογένειας Μαρινόπουλου, η οποία άφησε στο δρόμο 12,000 εργαζόμενους και απολαμβάνει τα κέρδη των περασμένων ετών σε εξωτικούς παραδείσους.

Γράφει τώρα η Έλενα Ακρίτα:

«Λίγα λόγια για το καημένο το ‘the toc’.

Είναι ο γκεμπελισμός, ηλίθιε.
Και για να μην ψάχνετε στις Βικιπαίδειες, γκεμπελισμός είναι η άθλια κι εσκεμμένη παραπληροφόρηση του κοινού. Αυτό ακριβώς που αποπειραθήκατε να κάνετε. Ανεπιτυχώς.

Αλλά – φευ – όλη αυτή η ‘τζάμπα μαγκιά’ συνθλίβεται μπρος στην απειλή της καταβολής έστω κι ενός ευρώ στα δικαστήρια. Γιατί σαφώς, σαφέστατα θα υποχρεούνταν να πληρώσουν οι ανευθυνουπεύθυνοι, ανώνυμοι γκεμπελίσκοι του the toc – όποιες ή όποιοι είναι, αδιάφορο.

Τι πανικός, όμως. Τι πρεμούρα να φύγει από πάνω τους η ευθύνη των ανώνυμων λιβελογραφημάτων. Μόνο σε μαγκιά δεν παραπέμπει αυτή η στάση. Άλλωστε, η συγγνώμη, προϋποθέτει πρώτον, την αξιοπρέπεια και δεύτερον, την επί της ουσίας μαγκιά. Όχι την τζάμπα. (Α, και μην ξεχάσω. Η δηλωσούλα σας έχει τουλάχιστον τρία ορθογραφικά και συντακτικά λάθη – μα όλα εγώ πχια;)

Για να τελειώνουμε, γιατί βαρέθηκα. Το the toc δημοσιεύει την συγγνώμη που καθ’ υπαγόρευση τους επιβλήθηκε στην εξώδικη επιστολή μου:

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ THE TOC ΣΤΗΝ κα ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Οι Εισαγγελείς της σαπουνόπερας» της 4ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Ο ιστότοπος The Toc δημοσιεύει σήμερα, ως μέρος του εξωδίκου που προηγείται την κάτωθι αποκαταστατική δήλωση – συγγνώμη προς την κα Έλενα Ακρίτα για την ανάρτηση με τίτλο «Οι Εισαγγελείς της σαπουνόπερας» της 4ηςΙουλίου 2016:

Το The Toc διά της/του υπευθύνου ύλης/σύνταξης κ. Έλλης Στάη απολογείται για το εν λόγω σχόλιο προς την κα Έλενα Ακρίτα, αναγνωρίζοντας ότι ουδέν εκ των υπονοούμενων αρνητικών αξιολογήσεων και σχολίων που περιλαμβάνονται σε αυτό συντρέχουν στο πρόσωπό της.
Αναγνωρίζουμε και απολογούμαστε για όλη την ταραχή και την ψυχική πίεση που προκαλέσαμε στην ίδια και στην οικογένειά της από τα παραπάνω σχόλια, και δεσμευόμαστε να αποφεύγουμε στο μέλλον κάθε παρόμοια ανάρτηση/σχόλιο σχετικά με το ποιόν και το ήθος της κας Ακρίτα ως καταξιωμένης επαγγελματία αλλά και ως κοινωνικού ανθρώπου, και δεσμευόμαστε να περιοριζόμαστε εφεξής σε καλόπιστη και γόνιμη κριτική για το έργο της και μόνον.

** Όταν γράφτηκε η δήλωση και το εξώδικο, το the toc – πάντα ανωνύμως – δεν είχε αποσαφηνίσει τον υπεύθυνο ύλης και σύνταξης. Η μόνη αναφορά στη σχετική ερώτησή μας ήταν «όλοι και όλες γνωριζόμαστε στην αγορά».

Ευχαριστώ την φίλη και δικηγόρο μου Χριστίνα Παναγουλέα, πρωτίστως γιατί έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια, να συμπορευόμαστε ως προς τις επιλογές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here