Το Σύνταγμα πλημμυρίζουν οι αγρότες

0
7

 

 

Στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες αγρότες από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αγρότες μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχουν ανάψει φωτιές από κλαδιά.

http://dai.ly/x3rrcni

agrotes-syntagma

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται αγρότες από 68 μπλόκα σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ με τους αγρότες έχουν ενωθεί και εργαζόμενοι από τις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (πλατεία Κλαυθμώνος) και του ΠΑΜΕ (πλατεία Κάνιγγος).


Οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού μπροστά από τη Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου. Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν στην κυβέρνηση το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματοςμετά τα εκτεταμένα επεισόδια το πρωί στην πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Δαφνί αλλά και στο Κορωπί.

Την ίδια ώρα, αγρότες από ολόκληρη τη χώρα έχουν ήδη στήσει τις σκηνές τους στο Σύνταγμα όπου και θα παραμείνουν τουλάχιστον για ένα διήμερο.

Καθοδόν προς το Σύνταγμα είναι και οι αγρότες από το μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας στη Νίκαια όπου με επικεφαλής τον αγροτοσυνδικαλιστή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα θα μπουν συνοδεία περιπολικών με 20 τρακτέρ στην Αθήνα και θα φτάσουν έως έξω από τη Βουλή.

Θα πρόκειται για μια συμβολική πράξη διαμαρτυρίας, η οποία συμφωνήθηκε την περασμένη Τρίτη σε συνάντηση που είχε ο κ. Μπούτας με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουπλή.

Το Μαξίμου συνεχίζει να εκπέμπει μια εικόνα ήπιας διαχείρισης της κρίσης ωστόσο νωρίτερα με αφορμή τα επεισόδια στο Χαϊδάρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως Ν. Τόσκας κατήγγειλε ότι στα επεισόδια πρωτοστατούν ακροδεξιά στοιχεία, εκτίμηση που επιβεβαιώνουν και κύκλοι του Μαξίμου.«Ακροδεξιά στοιχεία, χρυσαυγίτικα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και να αποπροσανατολίσουν από τις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος», ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι αγροτικές διεκδικήσεις είναι σεβαστές και θα τις διαφυλάξουμε».

Επεισοδιακή η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Δαφνί, όπου η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες να μπουν στην Αθήνα με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ.

Aγρότες πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ κάποιοι έσπασαν περιπολικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here