Το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μπάρκουλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
53

 

Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι έδωσα το «παρών» στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης για το τελευταίο αντίο στον εμβληματικό ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου Ανδρέα Μπάρκουλη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Στην κηδεία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων η Άννα Φόνσου, η Ζωή Λάσκαρη, ο Ανέστης Βλάχος, ο Ντίνος Καρύδης, η Μαίρη Βιδάλη, ο Νίκος Βερλέκης, ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης.

Επικήδειο εκφώνησε ο Κώστας Πρέκας που αποχαιρέτισε τον φίλο και συνάδελφό του με μεγάλη συγκίνηση: «Ήσουν σπουδαίος, αποτύπωσες την ομορφιά χωρίς να την προδώσεις. Κι αν είπαν ότι στα στερνά σε ξέχασαν όλοι, δεν είναι αλήθεια… Πάλεψες με αξιοπρέπεια ως την ύστατη ώρα, κέρδισες την καρδιά πολλών ανθρώπων».

mparkoulis kideia 3

Εκ μέρους του κοινωφελούς ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού», που στήριξε τον Ανδρέα Μπάρκουλη σε δύσκολες στιγμές, ο ηθοποιός Τρύφων Παπουτσής είπε στον επικήδειό του: «Αγαπήθηκες και από τον κόσμο και από τους ηθοποιούς, αγαπημένε φίλε, μέχρι και σύνθημα έγινες. Ήσουν πολύ προσεκτικός στους ρόλους σου γιατί πάντα σεβόσουν το κοινό σου. Θα μας λείψει το ταλέντο σου, η λάμψη σου, η ευθύτητα του χαρακτήρα σου».

«Πολύ σημαντικός άνθρωπος και ηθοποιός, τα τελευταία χρόνια δεν του άξιζε αυτή τύχη. Ελπίζω στην αγκαλιά του Θεού να βρει τη γαλήνη» είπε ο Γιώργος Μεσσάλας.

Σε κλίμα οδύνης η σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαίρη, είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι κρίμα στον θάνατο του Ανδρέα να τον εκμεταλλεύονται κάποιοι και να τον ξεφτιλίζουν. Είναι ψέμα αισχρό ότι έκανα έρανο για την κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη. Το ΥΠΠΟ έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα του τάφου. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στον Πειραιά επειδή ήταν Πειραιώτης. Επικοινώνησα με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη αλλά εκείνος αντιπρότεινε να ταφεί στο Σχιστό. Όχι ένας Μπάρκουλης στο Σχιστό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here