Το top 10 των πιο ακριβών πόλεων του κόσμου

0
6

 

Ενώ η Σιγκαπούρη έχει ανακηρυχθεί ως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κάποιος, σε μία άλλη έρευνα εξετάστηκε ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για την ίδια ομάδα ανθρώπων.

Η έκπληξη έρχεται από την Αφρική, αφού σε έρευνα για το κόστος των συνθηκών διαβίωσης που διενήργησε η συμβουλευτική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mercer’s, νικήτρια στην ακρίβεια αναδείχθηκε η πρωτεύουσα της Αγκόλα, Λουάντα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας η Λουάντα είναι η πιο ακριβή πόλη για τους υπαλλήλους, όπου το μηνιαίο ενοίκιο διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της μπορεί φτάσει τα 3.500 δολάρια , ενώ η αγορά ενός τζιν ξεπερνά τα 120 δολάρια.

Πολλοί μπορεί να εκπλήσσονται που η Λουάντα είναι πιο ακριβή από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, που φιγουράρουν συνήθως στις τρεις πρώτες θέσεις των ακριβότερων πόλεων του κόσμου, αυτή, όμως, είναι η τρίτη χρονιά που η Λουάντα έχει τοποθετηθεί στο νούμερο ένα της λίστας.
Υπεύθυνη για τη θέση αυτή είναι η πετρελαϊκή βιομηχανία της Αγκόλα που αντιπροσωπεύει το μισό του ΑΕΠ της χώρας.

Οι top 10 πιο ακριβές πόλεις είναι οι εξής: Λουάντα- Αγκόλα, Χονγκ Κονγκ- Κίνα, Ζυρίχη- Ελβετία, Σιγκαπούρη- Σιγκαπούρη, Γενεύη- Ελβετία, Σανγκάη- Κίνα, Πεκίνο – Κίνα, Σεούλ- Νότια Κορέα, Βέρνη, Ελβετία και Ντζαμένα- Τσαντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here