Το τραγούδι που αφιέρωσε ο Νταβούτγλου στον Τσίπρα

0
11

 

Ένα στιγμιότυπο από το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία «αποκαλύπτει» ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ. Ήταν τη στιγμή της βραδινής χαλάρωσης μετά από το επίσημο και κουραστικό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως γράφει ο Βηματοδότης: 

Ήταν ένας Τούρκος τραγουδιστής, ο οποίος μιλούσε άψογα ελληνικά (είχε δουλέψει, μου είπαν, και σε πολλά μπουζουξίδικα της Παραλιακής), που ανέλαβε να ψυχαγωγήσει την ελληνοτουρκική αντιπροσωπεία. Και όλα αυτά την ώρα που έτρωγαν ψαράκι και αγκινάρες α λα πολίτα στο γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα και στους δέκα υπουργούς που τον συνόδευαν. Ολόκληρη ορχήστρα κουβάλησε ο Νταβούτογλου, με ένα μπουζούκι και μια λύρα ποντιακή, είπαν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αφιέρωσε στον κ. Τσίπρα το τραγούδι «Μες στου Βοσπόρου τα στενά» και όταν ο τραγουδιστής έφτασε στο «εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως κι δυο μας αχ και βαχ» έπεσε χειροκρότημα, γέλιο, αλλά και αναστεναγμός. Ο Τούρκος τραγουδιστής είπε ότι θα παίξει κι ένα ποντιακό τραγούδι και όλοι το περίμεναν με ανυπομονησία, αλλά προτού παίξει το τραγούδι αυτό, τραγούδησε τουρκικά το «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία».

Οι δικοί μας ρωτούσαν να μάθουν ποιος είναι ο τούρκος τραγουδιστής, αλλά όταν τους είπαν ότι τον προσέλαβε η τουρκική κυβέρνηση έπαψαν να ρωτούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here