Το «τρολάρισμα» του Θεοδωράκη για το σωσίβιο του Μπαν Κι Μουν

0
6

 

Με μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης καυτηριάζει την άστοχη στιγμή που ο πρωθυπουργός χάρισε στον γγ του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν ένα σωσίβιο κι εκείνος το φόρεσε γελώντας ανάποδα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αντιπαραθέτει δύο στιγμές, εκ των οποίων η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2015 όταν ο ίδιος είχε χαρίσει σωσίβια -παιχνίδια σε παιδάκια προσφύγων στο λιμάνι της Λέσβου σε μια συμβολική κίνηση, ξεσηκώνοντας κύμα σχολίων σε βάρος του.

Όπως γράφει στο καυστικό του σχόλιο: Ήταν Απρίλιος του 2015 και ήμουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν έφτασε ένα σκάφος της Frontex με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών. Μόλις πατούσαν στο έδαφος, οι ενήλικες πετούσαν τα σωσίβια τους, τα παιδιά όχι. Νησιώτες, μέλη ΜΚΟ, λιμενικοί και εγώ μαζί αρχίσαμε να βγάζουμε τα σωσίβια των παιδιών εξηγώντας με νοήματα – και κυρίως με χαμόγελα – ότι δεν κινδυνεύουν πια. Αυτές τις φωτογραφίες χρησιμοποίησαν στη συνέχεια τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην προσπάθειά τους να γελοιοποιήσουν το Ποτάμι που ήταν το πρώτο κόμμα που βρέθηκε στα νησιά του Αιγαίου μόλις ξέσπασε η καταιγίδα του προσφυγικού. Τώρα, στο ασφαλές πρωθυπουργικό γραφείο τα σωσίβια μπορούν να μοιράζονται ως σουβενίρ και τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γελούν και να επιχαίρουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here