Το υπουργείο Εργασίας απαντά: Οι βουλευτές δεν εξαιρούνται από τις μειώσεις

0
5

 

Στο σάλο που προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι βουλευτές εξαιρούνται από την υπαγωγή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και ότι οι βουλευτές που είχαν εκλέγει μέχρι το 2012 δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, απαντά το υπουργείο Εργασίας.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο: «Οι βουλευτές δεν εξαιρούνται από τις μειώσεις». Και στην ανακοίνωση του τονίζει: «Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλονται οι συντάξεις μέχρι το 2012.

Δηλαδή δεν υπάρχει φορέας κοινωνικής ασφάλισης αρμόδιος για να καταβάλλει τις συντάξεις αυτές καθώς οι βουλευτές δεν κατέβαλαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι λοιπόν, δεν είναι νοητή η υπαγωγή τους στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που δημιουργείται για πρώτη φορά διότι ο ΕΦΚΑ συγκροτείται από ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα από φορείς κοινωνικής ασφάλισης και μόνο.

Συνεπώς δεν πρόκειται για εξαίρεση των βουλευτών από το σύστημα του ΕΦΚΑ αφού μετά το 2012 (4093/12) οι βουλευτές υπάγονται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους ανήκουν λόγω της μισθωτής εργασίας που παρείχαν πριν από την εκλογή τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here