Τοξικά απόβλητα Δημοκρατίας γέννησαν τη Χρυσή Αυγή

26
74

Ποιο είναι το «αυγό του φιδιού» ; Αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία και, κυρίως, για τα κόμματά της, μιά πολιτικοφανής άποψη ή μιά ισχυρή έως ακραία, ισχυρή και βίαιη, δυναμική; Κι αν αυτή η δυναμική δεν χαρακτηρίζεται πια μόνο επικίνδυνο μόρφωμα αλλά κόμμα; Αλλάζει κάτι;

Με δημοσιογραφική παρατήρηση ας ανιχνεύσουμε αίτια και συνθήκες των επιλογών των εμφανιζόμενων ως ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, αυτή τη χρονική συγκυρία. Επισημαίνω ότι αναφέρομαι στην περιγραφή μόνο των πολιτών που δηλώσαν ότι ψήφισαν Χρυσή Αυγή και όχι των ηγετικών στελεχών και τα επί χρόνια μέλη που ζουν και εκπαιδεύονται σε διαρκή επαφή με τη βαθιά άποψη της άκρας Δεξιάς.

Το εκλογικό προσωπείο ποικίλει μεταξύ:

– Ηλικιωμένων νοσταλγών της επταετίας και των απογόνων τους ( με ισχυρά επιχειρήματα για την ασάλευτη στάση τους)

– Ανδρών που υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις (εκεί, σύμφωνα με ισχυρισμούς, μυήθηκαν στην άλλη απολίτικη-πολιτική άποψη) και σήμερα εργάζονται στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και ως προσωπικό ασφαλείας-security.

– Νέοι άνδρες και γυναίκες που βιώνουν μακροχρόνια ανεργία, αλλά έζησαν την απόρριψη της επαγγελματικής ευκαιρίας, καθώς δεν είχαν κομματικό κλειδί να τους ανοίγει πόρτες σε χώρους εργασίας και στα ατομικά τους όνειρα. Αποτέλεσμα να επιθυμούν σφόδρα να τιμωρήσουν το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα με ό,τι και όποιους το ίδιο το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα έχει δείξει ότι βλέπει ως εχθρό και πιθανό τιμωρό του .

– Μεταξύ αυτών περισσότερο συμπαθείς οι φιγούρες ατόμων προχωρημένης ηλικίας, οι οποίοι σιχάθηκαν και δεν αντέχουν πια ψυχικά το βαρύ και οδυνηρό φορτίο της εγκληματικότητας. Απλά φοβούνται μέσα στην τρομο-μοναξιά τους μη τυχόν χάσουν τους προστάτες τους.

Τα παραπάνω και όσα άλλα μπορεί κανείς να προσθέσει, προκαλούν σκέψεις που πιθανόν να ενοχλούν, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις αλήθειες που χαρακτηρίζονται πικρές. Η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε από τα τοξικά απόβλητα των κομμάτων της Δημοκρατίας, που ενώ τα απέβαλαν δεν φρόντισαν από ιστορική άγνοια ή αδιαφορία να τα εξαϋλώσουν και να τα καταστρέψουν ολοσχερώς. Επαναλαμβάνω, αυτοί που δημιούργησαν τα τοξικά απόβλητα, που τρέφουν την άκρα Δεξιά, είναι τα κόμματα της Δημοκρατίας!

Χωρίς δικαιοσύνη, με κοινωνική αναλγησία, με διεφθαρμένη πρακτική..
Η Χρυσή Αυγή επί τουλάχιστον 20 χρόνια έψαχνε και μάζευε όλα όσα ως σκουπίδια, τοποθετούσαν κάτω από το τοξικό χαλί της πολιτικάντης αλαζονείας και υποκρισίας, τα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και τα έκανε λίπασμα. Λίπασμα για να καλλιεργήσει υπομονετικά επιχειρήματα και να δρέψει σήμερα καρπούς δήθεν άποψης, δήθεν ανατροπής και δήθεν κοινωνικής παρέμβασης.

Όταν τα εκλεγμένα κόμματα μιλούσαν για Δικαιοσύνη και ο πολίτης έβλεπε τον μαφιόζο εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος ή να διαβιεί σε χρυσό κελί γιατί είχε πολιτικό «δόντι», ενώ ο ίδιος ως ανυπεράσπιστος  κινδύνευε με φυλάκιση για μια απλή τροχαία παράβαση ή μια καθυστέρηση οφειλής, η Χρυσή Αυγή χαμογελούσε…

Όταν τα εκλεγμένα κόμματα μιλούσαν για πολιτική ηθική και η ευθύνη των υπουργών έγινε ασυδοσία σε βάρος του λαού, οι πολίτες είδαν ανεξέλεγκτη διαφθορά, υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας και κατάχρηση αξιωμάτων. Ο αρρωστημένος καμποτινισμός σε ελεεινό δράμα, όχι μόνο από τους υπουργούς αλλά και από τους βουλευτές, ακόμα και από τους γραμματείς τους -αλλά και από τους κατά τόπους κομματάρχες που υπόσχονταν, λογόκριναν, ακόμα και απειλούσαν.. Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, που όλοι με ανοχή ή αγανάκτηση βιώσαμε, η σκοτεινή δύναμη έβρισκε αχτίδες φωτός.

Με απόλυτη ευθύνη έως και συνενοχή των δυο κομμάτων που κυβέρνησαν, η εγκληματικότητα με πρωταγωνιστές ημεδαπούς και αλλοδαπούς ξεπέρασε κάθε λογικό στατιστικό όριο που θα αντιστοιχούσε στο μέγεθος αλλά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της χώρας μας. Ο πολιτικός από ανικανότητα ή και από ύποπτη αδιαφορία σιωπούσε και ο Χρυσαυγίτης περίμενε και χαμογελούσε, μοιράζοντας προστασία σε αδύναμους στις ενοχικά ξεχασμένες γειτονιές.

Το ένοχο, πνιγμένο στο μαύρο χρήμα, επίσημο κράτος κατέστησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς απλή βιτρίνα του. Και ο πολίτης δεινοπάθησε και εξαντλήθηκε οικονομικά όταν κατέφυγε στη δημόσια Υγεία, όταν είδε τα αδιέξοδα της δημόσιας παρα-παιδείας, όταν πλήρωσε τα δημόσια ταμεία, όταν ζήτησε και το ελάχιστο από την κρατική πρόνοια που είχε προπληρώσει ο εξουθενωμένος βιολογικά και κοινωνικά πολίτης ζητούσε απαντήσεις.. Η κομματική υποκρισία κώφευε και η Χρυσή Αυγή είχε στήσει αυτιά !

Αν θες Ακροδεξιά, αν θες Χρυσή Αυγή, άποψή σου αλλά διαφωνώ.

Αν δε θες Χρυσή Αυγή φρόντισε να βρεις μόνος σου απαντήσεις σε θέματα Ιστορίας, Δικαιοσύνης και καθημερινής πολιτικής πρακτικής ή απραξίας. Ξέρω ότι με αυτό που σου λέω σε βάζω σε κόπο. Αλλά σίγουρα έτσι δεν θα είσαι αδύναμος δέκτης θολών και δηλητηριασμένων, με διχαστικό μίσος επιχειρημάτων. Η επόμενη μέρα στη ζωή μας θέλει κόπο και δημοκρατικό τρόπο. Όχι σε φοβίες και εθνικά σύνδρομα που υποβοηθούν την ύπουλη ρητορική επιτήδειων. Η Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα, δεν συναντά αδιέξοδα ούτε μυθοποιεί εγχειρήματα.

Επειδή οι πράξεις μας δικαιώνουν ή αποδομούν και τις πιο επίφοβες έννοιες, αν ο λαός δεν θέλει να ξημερώνει σε Χρυσή Αυγή την κάθε επόμενη ημέρα, ας ξαναδεί από την αρχή με ποιους θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι στο πολιτικό γεύμα της κάθε προηγούμενης νύχτας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο μήνυμα ήρθε από τη Γαλλία
Επόμενο άρθροΘα γίνει το ΠΑΣΟΚ Ένωση Κέντρου και ο ΣΥΡΙΖΑ… ΠΑΣΟΚ;
Ο Σπύρος Χαριτάτος είναι Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και καθηγητής δημοσιογραφίας σε ιδιωτικές σχολές . Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας τον Ιανουάριο του ‘73, ενώ έζησε στα μαθητικά του χρόνια και στη Δάφνη Αττικής. Είναι άγαμος και δηλώνει ισόβιος αναζήτησης και λάτρης της Ιστορίας, της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας, στις οποίες αφιέρωσε τις σπουδές του. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Ειδικών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων στην ΠΒΧ Άμυνα και στο Στρατιωτικό Ποινικό Δίκαιο της Σχολής ΣΝ. Ως δημοσιογράφος έχει υπηρετήσει (επί 15ετια) όλα τα είδη ρεπορτάζ κυρίως δελτίου ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών, ενώ ειδικεύτηκε στην έρευνα και το ελεύθερο ρεπορτάζ. Έχει διατελέσει Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης καναλιού, ενώ υπήρξε επί χρόνια αρχισυντάκτης και υπεύθυνος ενημερωτικών και ενημερωτικών-ψυχαγωγικών (infotainment) εκπομπών. Έχει παρουσιάσει δελτίο ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. Το 2009 δημιούργησε και υλοποίησε, για λογαριασμό του ΑΝΤΕΝΝΑ, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση ένα παράτολμο έως εκείνη τη στιγμή εγχείρημα σε πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα. Την «εκπομπή πολλαπλών απαιτήσεων» σε τρίωρη και πεντάωρη καθημερινή προβολή. Η επιτυχημένη αυτή πρόταση ονομάστηκε infotainment. Η αρθρογραφία και το ραδιόφωνο αποτελούν για τον ίδιο καταφύγια δημοκρατικής έκφρασης. Άλλωστε σε ραδιοθάλαμο έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα…

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξαιρετική ανάλυση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής. Πράγματι οι ευθύνες των κομμάτων πολλές, ο δημοσιογράφος τολμά να πει αυτά που υποκριτικά κρύβουμε. Όπως ορθά επισημαίνει ο κος Χαριτάτος , η Χρυσή Αυγή τράφηκε και από το «λίπασμα» της αλαζονείας και της αμέλειας των κυβερνώντων.

 2. Δεν ευθύνονται μόνο τα δύο πρωην μεγάλα κυβερνητικά κόμματα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Θα έλεγα ότι ευθύνονται λιγότερο από τα άλλα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν ότι μπορούσαν για να δημιουργήσουν αυτό το πρόβλημα χάους, που υπάρχει σε όλη την ελληνική επικράτεια με το θέμα της λαθρομετανάστευσης και την εγκληματικότητα που έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα, για ευρωπαϊκή χώρα.

  Ειδικότερα αναφέρομαι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που διακρίθηκε για την πολιτική κάλυψη που προσέφερε με την κατάληψη της νομικής από λαθρομετανάστες και με τη μετέπειτα πολυπολιτισμική τους δράση στο μέγαρο Υπατία.

  Ας θυμηθούμε λίγο την πολυπολιτισμική δράση της αριστεράς, στις αντισυγκεντρώσεις που διοργάνωναν εναντίον των Ελλήνων κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα (παλιά μέθοδος της ακροδεξιάς), που τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση του επιπέδου της ζωής τους, από τους εγκληματίες λαθρομετανάστες, που υποθάλπτει και καλύπτει η αριστερά, στο όνομα κάποιας αόριστης και νεφελώδους αντίληψης περί διεθνιστικής αλληλεγγύης.

  Ξεχάσαμε κιόλας, πως οι προστατευόμενοι της αριστεράς, επικεφαλής των λαθρομεταναστών της Νομικής και του μεγάρου Υπατία, συνελήφθησαν κάποιους μήνες αργότερα με τα κλοπιμαία στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ;

  Η Χρυσή Αυγή είναι ξεκάθαρο γέννημα της δημοκρατικής ανεπάρκειας των δήθεν δημοκρατικών κομμάτων, τα οποία χρησιμοποίησαν τις μεθόδους του Γκαίμπελς, για να μαντρώνουν τους ψηφοφόρους τους και να σπιλώνουν τους αντιπάλους τους.
  Ο ελληνικός λαός με το υψηλό επίπεδο χιούμορ που έχει και την οξυδέρκεια που τον διακρίνει, ξύπνησε από τα δημοκρατικά παραμύθια των δήθεν δημοκρατών της ρεμούλας και της αρπαχτής κι έβαλε στην Βουλή κάποιους, που πιστεύει ότι δεν θα συνδιαλλαγούν με τα λαμόγια που κατασπατάλησαν τον δημόσιο πλούτο της χώρας και που θα δώσουν έναν τόνο γραφικότητας με μερικές δημοκρατικότατες σφαλιάρες,, στους ελεινούς δήθεν σοσιαλιστές και δήθεν δημοκράτες, όψιμους κατόχους πολυτελών επαύλεων σε ακριβά προάστεια με χρήματα από λοβιτούρες στο ελληνικό δημόσιο και των -τάχα μου- politically correct συμπεριφορών.

 3. Εγώ συμφωνώ όπως αντιμετωπίζουμε παρελθοντολογώντας ή την ιδεολογία τους και όχι το πρόγραμμα τους το ίδιο να κάνουμε και στα άλλα κόμματα Δεν ισχύει
  •πως στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 80 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης «έπαιζαν» ξύλο οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με μαδέρια, σίδερα, όπλα, μαχαίρια και όποιο άλλο αυτοσχέδιο όπλο; Ακόμη κάποιοι αισθάνονται περήφανοι για αυτά τα γεγονότα(δεν έχω άποψη για την Αθήνα);
  •πως ξεχάσατε όλοι οι«δημοσιογράφοι» την θυσία στην αναρχία που έγινε στην Μαρφίν γιατί έπεσε η επέτειος πριν τις εκλογές;
  •πως για την συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία τον γιο του αριστερού βουλευτή τον βγάλατε λάδι και κουκουλώσατε το θέμα
  Και για να πάω πιο πίσω,
  •Δεν ήταν ο Ριζοσπάστης που χαιρόταν για την Μικρασιατική καταστροφή;
  •Δεν ήταν οι Σοβιετικοί που στήριξαν με στρατό και όπλα τον Κεμάλ(πρόδρομο του χίτλερ) για να σφάξει τον Ποντιακό Ελληνισμό αλλά και άλλων εθνικών μειονοτήτων;
  •Δεν ήταν «αδέλφια» οι Βούλγαροι κομμουνιστές που δρούσαν στα εδάφη της Μακεδονίας;
  •Δεν διαβάσατε ποτέ το καταστατικό του ΚΚΕ;
  •Δεν σας ενόχλησε που ο καπετάν Γιώτης(Φλωράκης) μπήκε σαν αρχηγός κόμματος στη Βουλή;
  Για να φτάσω πάλι στο σήμερα,
  •Δεν σας ενόχλησε που το μοναδικό κόμμα που συλλυπήθηκε για τον θάνατο του Βορειοκορεάτη τύρανου ήταν το ΚΚΕ;
  •Δεν είναι το ίδιο γελοία και προδοτικά τα κείμενα του μνημονίου που υπέγραψαν τα πέντε μνημονιακά κόμματα από τις απόψεις του Μιχαλολιάκου το 1985 ή το 1987;
  •Δεν σας ενοχλεί που συνιστώσες του Σύριζα στηρίζουν το «Μακεδονικό έθνος» και μιλούν για μειονότητα «Μακεδόνων» αλλά και Τσάμηδων στην Ελλάδα;
  •Δεν σας ενοχλεί η παρουσίαση του Ελληνο-«Μακεδονικού» λεξικού;
  •Δεν σας ενοχλούν οι περίεργες αντεθνικές απόψεις ανθρώπων που θέλουν να μπουν στη Βουλή;
  •Δεν σας ενοχλούν οι ιδέες του Μπουτάρη για άγαλμα Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, αλλαγή ονομάτων οδών και ονοματοδοσία με τις παλιές τουρκικες ονομασίες
  Δεν σας ενοχλούν οι ιδέες Ρεπούση για »συνωστισμό» στη Σμύρνη από τον φασίστα,γενοκτόνο και σφαγέα εκατομμυρίων ανθρώπων Κεμάλ υιοθετώντας ταυτόχρονα τις απόψεις της ακροδεξιάς,εξτρεμιστικής οργάνωσης των γκρίζων λύκων;
  Εκεί νευριάζω στην υποκρισία μερικών δήθεν ευαίσθητων δημοκρατών για τον χίτλερ που βέβαια ήταν ένας σφαγέας εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά δεν είδα την »ευαισθησία» τους για άλλους αφαγείς εκατομμυρίων ανθρώπων όπως ο Στάλιν όπου εκδίωξε στα γκούλαγκ και στα ψυχιατρία δεκαδες εκατομμύρια ανθρώπους λόγω διαφορετικών φρονημάτων και πεποιθήσεων βρίσκοντας τραγικό θανατο ή την σφαγή του κατύν λέτε οι δολοφονημένοι του Στάλιν να πέθαναν πιο »δημοκρατικά» από τον Χίτλερ;
  Ή για τον ακραίο εθνικιστή,φασίστα,γενοκτόνο εκατομμυρίων ανθρώπων διαφορετικών εθνοτικών ομάδων Κεμάλ που υπάρχουν αρκετοί σήμερα πολιτικοί που τον γλυκοκοιτάζουν;

 4. Χαίρομαι που ως τοξικό απόβλητο της δημοκρατίας ψήφισα Χρυσή Αυγή εγώ και άλλοι 441000 έλληνες πολίτες.
  Ασφαλώς και θα ξαναψηφίσω Χ.Α. γιατί κάθε σκέψη για άλλο κόμμα τράκαρε στο τοίχο εξαιτίας της παρέκλισης από τις αρχικές θέσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Κουβέλη και Καμμένου.
  Άρα θεωρώ μοναδική επιλογή τη ψήφο στη χρυσή αυγή ως εθνικιστικό κόμμα και μόνο ως τέτοιο.
  Θα δείτε που θα αυξηθεί το ποσοστό της,ήδη ξέρω ανθρώπους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που θα ψηφίσουν Χ.Α. είτε γίνουν εκλογές τον Ιούνιο είτε σε 2-4 χρόνια.
  Αυτοί οι άνθρωποι ήταν demi-demi για να ψήφιζαν και στις 6 Μαϊου Χ.Α. αλλά το έριξαν σε άλλο κόμμα.Τώρα όμως άλλαξε το σκηνικό τις τελευταίες δύο μέρες.

 5. Πολύ ευστοχο το αρχικό άρθρο, αλλά θα δεν ήταν ολοκληρωμένο, συμπλήρωθηκε παρακάτω, Δυστυχώς μιλάμε για δημοκρατία και η ΧΑ είναι κάτι άλλο, ποια δημοκρατία ρε παιδιά, ξέρεται τις αξίες της δημοκρατίας, ισονομίας κλπκλπ. Βλέπεται κάτι τέτοιο στην σημερινή κοινωνία. Το κακό είναι ότι οι πολλοί δεν βλέπουν το πρόβλημα, και νομίζουν ότι αναθεματίζοντας την ΧΑ της κάνουν ζημιά, δυστυχώς μόνο λίπασμα ρίχνουν τίποτε αλλο, την γιγαντώνουν,
  Ας ύπάρξει ισονομία ισότητα μεταξύ όλων, πραγματική δημοκρατία, και τότε από μόνης της η ΧΑ δεν θα έχει λόγο υπαρξης,
  Δυστυχώς βιωνουμε μια Δικτακτορία εδώ και χρόνια, μια Δικτακτορία της σκέψης, σε αυτό αντέδρασε ο κόσμος και θα αντιδράσει ακόμα, ο κακός Δεξιός ο καλός Αριστερος, ο κακός «πλουσιος» δεξιος Ελληνας ο καλός «κακομοίρης» μετανάστης, συνεχίστε να την ταίζεται, Συνεχίστε να της στέλενται ψήφους, Στο τέλος θα με πείσεται και μένα να την ψηφίσω, που θα πάει θα το καταφέρεται, γιατί οι ανοχές μου στην υποτίμηση της νοημοσύνης και της μνήμης μου, τελειώνουν, τελειώνουν όπως εχει τελειώσει και η Ελλάδα που μεγάλωσα, που δεν την άλλαζα με τίποτα, και δεν ήμουν ούτε υπήρξα ποτέ πλούσιος, σκληρά εργαζόμενος ήμουν, (γιατί πιά δεν είμαι γνωριστηκα με τον ΟΑΕΔ στα 50 μου), Πείστε με ότι έχω άδικο, πείστε με ότι ήμαστε όλοι ίσοι, πείστε με ότι όπως βγάζεται τις ιδεολογίες και τα πιστεύω της ΧΑ στην «φόρα» κάνεται το ίδιο με τα αριστερά κόμματα, πείστε ότι όπως επιτείθεστε στούς εκπροσώπους της ΧΑ θα το κάνεται και στην κ. Ρεπούση κλπ .

 6. giati kanenas den asxoleitai me to 30 ta ekato kai pleon tis aristeras?i opoia ixe tin efkairia na kani kati kai apodixtike katoteri ton peristaseon…………….giati den asxoliste me afta pou lei o siriza kai to kke oti mporoun na anomazontai makedonia ta skopia ktl……..i xrisi avgi as poume pote den tha lege na onomastoun ta skopia makedonia,…giati ta vlepete ola monoplevra stin xora tou aristeristikou laikismou kai tis dimagogias?????giati sas pirazi o ethnikismos kai i ethnikofrones pou sto telos telos ti pai na pi ethnikofron kai ethnikistis….epidi agapai perissotero tin patrida tou apo tous ksenous????kai kala kani…….ama kaigete to spiti mou prota to diko mou tha trekso na soso oxi tou gitona……………diladi iparxi paralogismos edo…….lamvanete ip opsin oti o xrisavgitis pou trexi taxa opos lete na sosi kai ekmetalevete tin katastasi gia na gini arestos kindinevi tin ora pou epitithete se lathrometanastes……i perissoteri apo aftous ine filakovii kai epikindini eglimaties stin xora tous …esis tha pigenate efkola na tous kanete epithesi???tosous exoun skotosi kai maxairosi……poli monoplevra kai me genikotites eksetazete ta themata kai fisika me perissia prokatalipsi…..iste efxaristimenos apo tin dimokratia pou exoume?????70 xronia exoun perasi kai o kosmos pianetai akoma me ideologies kommounismou kai diktatorias…afto den ine tixaio….kai edo simfonoume oti to sistima ta dimiourgi afta……mipos omos telika ta dimiourgi tin diskoli ora…..mipos epidi gia akraia zitimata telika xreiazontai akrees lisis????epidi ine pleon ofthalmofanes oti panta se diskoles periodous aftes i ideologies kanoun tin epanemfanisi tous san palio mikrovio…..ara mipos orismeni aselgoun sto onoma tis dimokratias????theorite tin dimokratia to telio politevma????mipos exi diko o konstantinos paparigopoulos otan lei i stratokratiki sparti emine apo antres ala kai i athinaiki dimokratia emine apo politevma……….???kai na sas thimiso pos efarmozotan i athinaiki dimokrartia????psifo ano ton 30 psifo oxi stis ginaikes kanenas ksenos den mporouse na pantrefti athinaia den ixe dikaioma oute kan stin periousia o ksenos…….etsi itan i dimokratia stin athina…..mipos telika edo exoume ena xaos pou oute kseroume ti ine???????gia analiste kai afta kai vrite lisi………………………

 7. Ο βασικος λογος που αυξήθηκε τοσο δυσαναλογα η δυναμη της Χρυσης Αυγης ειναι η απουσια του Ελληνικου κρατους απο πολλους τομεις της καθημερινοτητας.
  Οταν η φυλαξη στα ελληνικα συνορα περιοριζεται στα φυλάκια και σε μια ακτινα 10εκ. απο αυτα με αποτελεσμα να μπαινει μεσα στην Ελλαδα οποιος θελει.
  Οταν ο καθε λαθρομεταναστης ,στο ονομα των ανθρωπινων δικαιωμάτων , εχει δικαιωμα δωρεαν περιθαλψης στα δημοσια νοσοκομεια ενω ο ιθαγενης πρεπει να πληρωσει .
  Οταν βλεπει να κανουν καταληψη σε ολοκληρες περιοχες σε μεγαλες πολεις και το κρατος να φευγει και να αφηνει τους κατοικους στην μοιρα τους.
  Οταν βλεπει τους ανθρωπους που την προηγούμενη μερα τον εκλεψαν και αφου περασαν μια νυχτα στην αστυνομια να κυκλοφορουν διπλα του και ο ιδιος να κινδυνεύει να μπει φυλακη γιατι δεν εδωσε το ΦΠΑ. και ενα σημαντικό ποσοστο απο αυτους που διατρεχουν τον παραπανω κινδυνο δυστυχώς να αυτοκτονουν
  Οταν γινονται ολα τα παραπανω και το κρατος δεν κανει τιποτα αλλα αντιθετα φυλαει τους πολιτικους με ολοκληρες διμηριες των ΜΑΤ για να μην φανε κανενα γιαουρτι, ή να μαζευουν τα νερατζια απο τους δρομους γυρω απο το συνταγμα για να μην εχουν «πυρομαχικά» οι διαδηλωτές ή να χτυπανε αλύπητα γερους και παιδια που διαμαρτύρονται ή να ψεκαζουν σαν κατσαριδα ανθρωπους συμβολα οπως ο Μ.Γλεζος
  Την ιδια στιγμη οι τις χρυσης αυγης αναλαμβανουν την προστασια ηλικιωμενων στις περιοχες που τελουν υπο «κατοχη» και στο τελος καθαριζουν ολοκληρες περιοχες, σε αλλες περιπτωσεις οπως σε ενα χωριο κοντα στο Αγρινιο να αναγκαζουν τους κλεφτες να επιστρεψουν τα λεφτα απο ηλικιωμενο ζευγαρι. Ουσιαστικα οι ανθρωποι αυτοι εχουν αντικαταστησει την αστυνομια , με εναν τροπο που κινείται στα ορια του νόμου και εχουν αποτελεσμα Μονο η φραση τους «εμφανιζόμαστε εμεις και οι λαθρομεταναστες φευγουν » τα λεει ολα ,Τους βλεπουν να πηγαινουν στα σουπερμαρκετ να αγοραζουν τροφιμα και να τα μοιραζουν στους απορους ή να ετοιμαζουν οπως λενε ιατρεία για τους απορους.
  Φυσικα το προβλημα ειναι η ιδεολογια τους , εχουν ιδεολογια και την υποστηριζουν μεχρι κεραιας , ομως οι ψηφοφοροι τους δεν εχουν την ιδεολογια τους απλα τους ψηφιζουν γιατι ειναι αποτελεσματικοι μεχρι να αναλαβει καποιος και αποκαταστησει την ταξη. Ομως θα εχουμε προβλημα αν αυτοι που θα αναλαβουν να κυβερνησουν δεν κανουν τιποτα, τοσο σε οικονομικο επιπεδο οσο και στα θεματα της καθημερινότητας., οπως κι αν συνεχισουν να κανουν το λαθος να απομονώνουν τους εκπροσωπους της χρυσης αυγης απο τα ΜΜΕ τοτε η δυναμη της χρυσης αυγης θα μεγαλωσει και θα δουμε την επαναληψη της της ιστοριας του Χιτλερ ο οποιος να μην ξεχναμε οτι ειχε παρει την εξουσια μεσα απο εκλογες.

 8. καλησπερα, μιας και επιασες αυτο το θεμα με παρα πολυ σωστη προσεγγιση αλλα απο λαθος πλευρα, να σου υπενθμισω καποια πραγματα….
  ΣΩΣΤΑ μιλας για τοξικα αποβλητα, αλλα μαλλον τα τοξικα αποβλητα δεν ειναι αυτα τα οποια κατονομαζεις, ..
  το εθνος και το κρατος σαν γνησιοι ζωντανοι οργανισμοι παντα βρισκουν τον τροπο να αναπτυσοουν αντισωματα και φυσικες αμυνες κοντρα σε καθε απειλη, ακομα και στα τοξικα αποβλητα…
  για να δουμε ομως, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ…
  το 1981 μετα απο απογραφη, βρεθηκαν περιπου 10-11 εκ. ελληνες..
  το 1991 μετα απο απογραφη, βρεθηκαν περιπου 10,5-11,5 εκ. ελληνες..
  το 2001 μετα απο απογραφη, βρεθηκαν περιπου 11,5-12,5 εκ. ελληνες..
  το 2011 μετα απο απογραφη, βρεθηκαν περιπου 12-12,5 εκ. ελληνες..

  το 1981 υπηρχαν 100 βιομηχανιες σε αυτη τη χωρα…
  το 2011 δεν υπηρχε καμμια…

  το 1981 κλειναμε τα παραθυρα για να μην μπουν τα κουνουπια μεσα στο σπιτι μας
  το 2012 κλειδωνουμε το σπιτι μας και κανουμε το σταυρο μας να μην ερθει η σειρα μας…

  το 1981 απαγορευοταν οι εισαγωγες τροφιμων
  το 2012 τρωμε πατατες ινδιας…

  το 1981 τα στουρναρια πηγαιναν στα ιδιωτικα σχολεια για να παρουν απολυτηριο καθως επισης και τα τεκνα των μεγαλοαστων
  το 2012 οσοι γονεις σεβονται τα παιδια τους κανουν το σκατο παξιμαδι και στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα σχολεια καθως επισης και τα τεκνα των μεγαλοαστων….

  το 1981 δεν υπηρχαν ιδιωτικα συμβολαια υγειας
  το 2012 κανενας ανθρωπος που αγαπα τη ζωη του δεν παει σε δημοσιο ιατρικο ιδρυμα…

  αυτα ειναι καποια μονο απο τα παραδειγματα που μπορω να σου γραψω μετα απο 30 χρονια δημοκρατιας, τωρα, εαν εσυ πραγματικα πιστευεις οτι τα τοξικα αποβλητα ειναι οι χρυσαυγιτες, τοτε μαλλον εχεις το λιγοτερο ελλειψη ορασης και νοησης…
  ελπιζω τα παραπανω να τα διαβασεις και γυριζοντας στην αρχικη αναφορα μου περι ζωντανου οργανισμου, οποιοσδηποτε τετοιος, θα εβρισκε καποια στιγμη τα αντισωματα να αντισταθει στις παραπανω τωρινες καταστασεις, οι οποιες δεν μπορουν να αμφισβητηθουν ευκολα,
  δεν ξερω για σενα, εμενα ομως μου φαινεται οτι τοξικα αποβλητα ειναι αυτοι που μας ορισαν τις τυχες μας ολα αυτα τα χρονια και οχι οι χρυσαυγιτες, στο κατω κατω δεν εχουν κανει ακομα τιποτα βλασφημο η κοινωνικα, πολιτικα τοξικο, εκτος και αν θεωρεις τοξικο για την κοινωνια να τιμουν τον λεωνιδα και τον μεγα αλεξανδρο, τοτε πασο…

 9. «Κτήνη, αλήτες, σας δόθηκε και σημασία.Να πεθάνετε φασίστες, μέλη και ψηφοφόροι, προς ένδειξη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Να μην ξεχάσω πώς η αποδοχή της φρίκης σαν κάτι αμετάκλητο, είναι η μισή συνενοχή στο έγκλημα»

  ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ »ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΡΑΓΕ ΑΝΗΚΕΙ
  Σε ακροδεξιά φασίστρια μέλος της χρυσής αυγής μιλώντας για τους ψηφοφόρους του σταλινικού κκε;
  Ή σε κάποια σούπερ »δημοκράτισα» και »αριστερή» υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης ζωής;

  Δυσκολεύεστε;Φυσικό επακόλουθο είναι αφού οι μάσκες των δήθεν δημοκρατών έπεσαν βλέποντας το πρόσωπο του κρυπτοφασισμού που έχουν μέσα τους
  Αυτή η έκφραση προέρχεται από το τοτεμ της »δημοκρατικότητας» την Νατάσσα Μποφιλιου την ερμηνεύτρια ζητώντας να πεθάνουν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι της Χρυσής αυγής λες και μιλάμε για ζώα και όχι για ανθρώπινες ψυχές που λόγω αγανάκτισης,φόβου,οργής ψήφισαν αυτό το κόμμα
  Αν αυτή είναι η »δημοκρατία» που υπερασπίζονται όλοι οι υπερευαίσθητοι σε ένα παραλλήρημα μίσους που θα μπορούσε άνετα να ήταν και λόγος του Χίτλερ για τους Εβραίους ή τους κομμουνιστες να την χαίρεστε την δημοκρατία αυτή να πάμε να ζήσουμε στην Βόρεια κορέα καλύτερα

 10. Tη Χρυσή Αυγή μπορούμε να την πιστεύουμε ή να μην την πιστεύουμε.
  Μπορούμε να την συμπαθούμε ή να μην την συμπαθούμε.
  Εκείνο που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να την αγνοούμε.

 11. Συγνώμη παππού ….

  Ήταν το 2009 όταν έμαθες πως ή Ελλάδα μπαίνει σε βαθιά οικονομική κρίση ..στην αρχή δεν πολυκατάλαβες ..άκουγες και κάποια λεφτά υπάρχουν,είχες ελπίδες ..
  Αργότερα ..ο μισθός σου μειώθηκε το ίδιο και της γυναίκας σου ..ή επίσκεψη στον απέναντι γιατρό όμως συνέχιζε να κοστίζει το ίδιο ..τα ίδια έφευγαν από την τσέπη σου για να γεμίσεις το βδομαδιάτικο καλάθι στο super market…ή μόνη διαφορά ότι ή τσέπη σου είχε τώρα λιγότερα….
  Ο καιρός περνούσε ή κρίση βάθαινε.. ή γυναίκα σου έχασε τη δουλειά της.. έγιναν αναγκαστικές απολύσεις προσωπικού στην επιχείρηση που δούλευε..κράτησαν ελάχιστους και τους πλήρωναν με τα μισά..
  Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε σκάφος και 3-4 εξοχικά ..έκανε συχνά ταξίδια στο εξωτερικό ..και παρά την κρίση ή σύζυγός του συνέχιζε να αγοράζει εκείνα τα πανάκριβα συνολάκια γνωστών οίκων μόδας και τις πανάκριβες τσάντες ..τα έχει βγάλει έξω τα λεφτά σιγοψιθύριζαν όλοι στο εργοστάσιο…
  Εσύ συνέχιζες να δουλεύεις και να αμείβεσαι όλο και πιό λίγο ..κομμένα δώρα κομμένες υπερωρίες που έκανες για να καλύπτεις τα φροντιστήρια των παιδιών..
  Χαράτσι για το σπίτι που είχες πάρει με δάνειο κι ακόμα χρωστούσες ..χαράτσι και για το ερειπωμένο πατρικό που σου άφησε ο πατέρας σου στο χωριό και ακόμα και τα ποντίκια το είχαν εγκαταλείψει γιατί ήταν ετοιμόρροπο….έμενες ξάγρυπνος τις νύχτες ψάχνοντας τρόπους για να βρεις τόσα λεφτά..Παρέδωσες και τις πινακίδες από το μικρό αμαξάκι που είχες μην μπορώντας να καλύψεις τα έξοδα και τα καύσιμα του..
  Ο απέναντι γιατρός σε χαιρετούσε κάθε πρωί που περίμενες στην στάση πίσω απο το σκούρο τζάμι της mersedes του …αυτός κι αν ζούσε πλούσια …κάθε τόσο ταξίδια στο εξωτερικό ..δωράκια από τις φαρμακευτικές για τα φάρμακα που έγραφε σου είχε πει κάποτε ο περιπτεράς της γειτονιάς ..άσε το κλέψιμο στην εφορία ..
  Από τους 40 ασθενείς που έβλεπε την ημέρα ζήτημα είναι αν έκοβε στους 5-6 απόδειξη ..αφού κάποτε ο περιπτεράς που πήγε τη γυναίκα του του είπε ..50 Κυρ Γιώργη η επίσκεψη αλλά αν θές απόδειξη θα κοστίσει 100…
  Κι έτσι κι ο κυρ Γιώργης έγινε συνένοχος στο έγκλημα της φοροδιαφυγής γιατί απλά δεν του περίσσευαν τα 100…
  Έμαθες πως η επιχείρηση που δούλευε η γυναίκα σου έκλεισε δηλώνοντας πτώχευση ….κι άφησε απλήρωτους όσους δούλευαν εκεί μέσα …ακούστηκε να λέγεται..ότι πήγε
  κι άνοιξε άλλο εργοστάσιο στη Βουλγαρία …έχει φτηνότερα μεροκάματα και φτηνή φορολογία είπαν…
  Και τόσα χρόνια που κέρδιζε ? ..Τόσα χρόνια που έκλεβε τον ιδρώτα όλων μας …

  Έμαθες πως θα γίνουν μειώσεις προσωπικού και σε σας …θα διώξουν όσους είναι πάνω απο 50 είπαν….τρέμεις οργίζεσαι..δούλευες σκληρά τόσα χρόνια ..τι κι αν είναι δημόσιο..
  Εσύ συμπλήρωνες 8 ώρες την ημέρα χαρτιά σε ένα σκονισμένο γραφείο ..άκουγες στην τηλεόραση να λένε για τους τεμπέληδες του δημοσίου και κούναγες με άρνηση το κεφάλι..
  Βγήκες κι ένα απόγευμα στην πλατεία εκεί στο σύνταγμα ..που ήταν κόσμος πολύς ..να φωνάξεις να σε ακούσουν ..πως δεν είσαι τεμπέλης ..πως ζητάς αξιοπρέπεια για σένα και τα παιδιά σου ..πως το δάνειο για το σπίτι σου ακόμα το χρωστάς ..δεν έκλεψες ποτέ ούτε ευρώ από κανέναν…έφαγες καπνογόνα βρισιές ..ένας νεαρός αστυνομικός ..σε πρόλαβε καθώς έτρεχες και σου έριξε μια με το κλομπ του στην πλάτη που πονούσες για βδομάδες…

  Έβλεπες τα βράδια δελτία ειδήσεων και σε έπιανε πανικός ..άκουγες την κυβέρνηση να μιλάει κι έτρεμες …κάθε μέρα περίμενες να μιλήσουν για απολύσεις …κάθε μέρα …κάθε μέρα…

  Έμαθες πως θα γίνουν εκλογές …χάρηκες ..είχες την ευκαιρία να πεις το δικό σου όχι σε όλους αυτούς που σου τυραννούσαν τη ζωή ..κι αυτή τη φορά θα το έκανες χωρίς να σε πάρει κανένας χαμπάρι ..χωρίς κανένας να προλάβει να σε χτυπήσει και πάλι..
  Πήρες απόφαση να ψηφίσεις εκείνα τα μπρατσωμένα ντιλάρια που υποσχέθηκαν πως θα σπάσουν τα κεφάλια σε όλους αυτούς που σε τυραννούσαν …

  Χρυσή Αυγή θα ρίξω ρε να μάθουν είπες στον περιπτερά…
  Και το κάνες ….
  Το βράδυ στα αποτελέσματα είδες πως σκόρπισες με την δική σου ψήφο τον πανικό …είχαν τρομάξει όλοι…χάρηκες στην αρχή…. αλλά μόνο για μια στιγμή..

  Αργότερα είδες την συνέντευξη του αρχηγού τους ..εκείνο το εγέρθητο σου πάγωσε το αίμα..τι είναι αυτοί ? αναρωτήθηκες…είδες την κόκκινη σημαία στην πλάτη του αρχηγού της με την μαύρη μαιανδροσβάστικα και θυμήθηκες τις Ιστορίες που σου έλεγε ο πατέρας σου για την κατοχή ..για τότε που σκότωσαν τον παππού σου επειδή έκλεψε μια φρατζόλα ψωμί και κάτι κονσέρβες από ένα γερμανικό φορτηγό για να ταΐσει την οικογένεια που πεινούσε…
  Τι έκανα θεέ μου !! Μονολόγησες ..αυτούς διάλεξα εγώ για να φωνάξουν το δίκιο μου ???

  Το κουτί της Πανδώρας είχε ήδη ανοίξει …ή ψήφος του μίσους δεν γύριζε πίσω ..κι ένας θεός ξέρει πόσο κακό θα έσπερνε στο πέρασμά της….
  Ψιθύρισες μόνο ένα « συγνώμη Παππού …..» ..κι έψαξες για μια ακόμα φορά τις άδειες τσέπες σου…

 12. Με το αρθρο σας θιγεται,πιστευω,η Δημοκρατια…..
  Δεν υπαρχει αυτο το πολιτευμα στη χωρα μας,πειτε το αλλιως φαυλοκρατια,πολυεθνικοκρατια,καναλιοκρατια,πελατοκρατια οχι παντως Δημοκρατια…
  Ειδικα στο τελος με τη φραση κλισε της μεταπολιτευσης:»Στη Δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα»,γελοιοποιειται και η χωρα μας,οι ανθρωποι της,αυτοι,τουλαχιστον,που χωρις να φταινε σε κατι,ζουνε τεραστια προσωπικα και κοινωνικα αδιεξοδα…
  Κατα τ’ αλλα ασχοληθειτε με τους μη δημοκρατες…..

 13. Η αντιμετώπιση της ΧΑ όποιες και αν είναι οι θέσεις της είναι οικτρή από τα ΜΜΕ.

  Ναι υπάρχουν ναζιστές μέσα και είναι αηδιαστικό.

  Δύο μέτρα και δύο σταθμά όμως;

  Χθες η Τατιάνα έδειχνε το βίντεο της παρουσίασης του ψεύτο»Μακεδονικού λεξικού» από τους ψευτομακεδόνες ανθέλληνες του ουρανίου τόξου και του αλήτη του ανθέλληνα Βοσκόπουλου, όταν έκανε ντου η ΧΑ και τους πέταξε έξω, και το χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα του τραμπουκισμού τους… χωρίς καν να γνωρίζει τι έδειχνε το βίντεο.

  Τους αληταράδες που είχανε μαζευτεί εκεί για την ψευτομακεδονική προπαγάνδα τουσκοπιανού εθνικισμού δεν τους ήξερε… μόνο τους χρυσαυγίτες είδε.

  Όταν το ίδιο το ΚΚΕ είναι Σταλινικό τους καταδίκασε κανείς δείχνοντας φωτογραφίες των νεκρών Ουκρανών; Όταν η Γερασιμίδου ως υποψήφια του ΚΚΕ έλεγε προσφάτως ότι και ο Στάλιν κάτι έκανε δεν ήταν κακός… και ουδείς τη ρώτησε για τα εκατομμύρια των νεκρών που άφησε πίσω του… την κατηγόρησε κανείς ως Σταλινικιά;

  Ενώ στη ΧΑ έχουν πέσει όλοι πάνω τους και ψάχνουν σε όλο το google να ξεθάψουν και το τελευταίο στοιχείο που θα τους ενώνει με το ναζισμό.
  Δε νομίζετε ότι είναι οικτρά υποκριτικό από τους «αντικειμενικούς» δημοσιογράφους;

  Και τώρα ας αρχίσουμε πάλι την ανάλυση της διαφοράς μεταξύ των νεκρών που άφησε πίσω του ο ναζισμός και των νεκρών που άφησε πίσω του ο Σταλινισμός.

 14. όταν στη χώρα των Σοβιέτ συν­τελούνταν ένα από τα πιο φριχτά εγκλήματα του καιρού μας που μόνο με τις γενοκτονίες του Χίτλερ θα μπορούσε να συγκριθεί.

  Τα θύματα της σταλινικής τυραννίας, που συσσωρεύον­ταν ολοένα υπολογίζονται σή­μερα σε εκατομμύρια. Στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του Σοβιετι­κού Κ.Κ. τον Ιούλη του 1957, ο Νικήτα Χρουστσόφ μίλησε για 1.600.000 εξοντωμένους σοβιετικούς κομμουνιστές, μα ο πραγματικός αριθμός φαίνεται πως είναι πολύ μεγαλύτερος – χωρίς να λογαριάσουμε εκείνους που πέρασαν από τις φυλα­κές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ξεπερνάνε τα 20.000.000 –μιλάμε μόνο για τους νεκρούς. Και δω ο Στάλιν ε­πισκιάζει το Χίτλερ: τα θύματά του δεν είναι παρμένα από το σωρό, μα διαλεγμένα ανάμεσα σ’ ό,τι καλύτερο έχει να δό­σει ολόκληρη ιστορική εποχή.

  Και δεν είναι μόνο Ρώσοι: ανάμεσα τους υπάρχουν χι­λιάδες επίλεκτοι επαναστάτες εργάτες και διανοούμενοι απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και την Ελλάδα. Τόπος του εγκλή­ματος δεν είναι μόνον η Ρωσία, μα ολόκληρος ο πλανήτης που σε μιαν απόμακρη γωνιά του, κατατρεγμένος από τις πολυπλό­καμες δυνάμεις της αντίδρασης
  ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

  Ο «παράδεισος» της αταξικής κοινωνίας

  Απο τη στιγμή που επικράτησαν οι κομμουνιστές στη Ρωσία, δρομολόγησαν τη δημιουργία ενος τεραστίου συμπλέγματος φυλακών-στρατοπέδων συγκέντρωσης όπου θα εξορίζονται πάσης φύσεως αντιφρονούντες αλλά και αθώοι σοβιετικοί πολίτες. Στα Γκουλαγκ, τα οποία ανταγωνίστηκαν με αξιώσεις τα Νταχάου και Αουσβιτς του Χιτλερ (αλλά μάλλον η ΕΣΣΔ έρχεται πρώτη και εδώ), στάλθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι (αφού προηγουμένως κατηγορήθηκαν με ψευδείς κατηγορίες και παραπέμθηκαν σε δίκες-παρωδία) και πολλοί πέθαναν υπο το βάρος απάνθρωπων συνθηκών , καταναγκαστικής εργασίας και αθρώων εκτελέσεων.
  στο σύνολο των στρατοπέδων συγκέντρωσης Γκουλαγκ εξορίστηκαν περίπου 30.000.000 άνθρωποι και πολλές έρευνες και εκτιμήσεις συγκλίνουν οτι οι θάνατοι στα Γκουλαγκ ανέρχονται σε 20.000.000 νεκρούς! Όλοι αυτοί έζησαν τη μαγεία του σοσιαλισμού…
  Πολωνοί , πάνω απο 1.000.000 ίσως και 1.600.000

  Τον Ιούνιο του 1941 οι Σοβιετικές αρχές στην Εσθονία συγκέντρωσαν 50.000 άντρες απο τους οποίους οι 30.000 έφτασαν στα Γκουλαγκ.

  1941-1942 Αυτές οι απελάσεις προς Γκουλαγκ στόχευαν τους υπηκόους της ΕΣΣΔ με εχθρική υπηκοότητα όπως Γερμανούς , Φινλανδούς , Ρουμάνους , Ιταλούς και Ελληνες (!!!). Στο τέλος της περιόδου αυτής εξορίστηκαν και Τατάροι απο την Κριμέα της Ουκρανίας.

  1943-1944 Στόχο αποτέλεσαν κάτοικοι του Βόρειου Καυκάσου , Τσετσένοι , Τούρκοι και άλλες εθνότητες απο την Κριμέα.

  1944-1945 Εξορίστηκαν στα Γκουλαγκ 200.000 Γερμανοί κάτοικοι της Ρουμανίας και 75.000 Σάξονες απο την Τρανσυλβανία καθώς και άνθρωποι απο Ουγγαρία και Γιουγκοσλαβία.

  Τον Ιούλιο του 1949 , έπειτα απο εξέγερση Ρουμάνων αγροτών στη Βεσσαραβία και Βόρεια Bukovina απελάθηκαν και εξορίστηκαν στα Γκουλαγκ κάπου 95.000 άνθρωποι (σύμφωνα με αναφορές που παρουσιάστηκαν στον Στάλιν)

  μεταξύ των άλλων το ωράριο εργασίας κυμαινόταν απο 14 έως 16 ώρες ημερησίως, οτι τους επιβάλονταν καψώνια και πιο χαρακτηριστικά τους έβαζαν σε σειρά γυμνούς στον έξω χώρο για μια ώρα όπου η θερμοκρασία ήταν 20 βαθμοί υπο το μηδέν !

  Επίσης λένε πως οι κρατούμενοι πεθαίνουν σαν τις μύγες και έμμεσα υποστηρίζουν οτι νιώθουν απογοητευμένοι που οι υποσχέσεις της Επανάστασης κατέληξαν σε στυγνή τυραννία.

  ΚΑΚΙΣΤΟΣ,ΑΘΛΙΟΣ,ΕΜΕΤΙΚΟΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ
  ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ,ΤΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΛΙΚΗ
  Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΤΕ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Η ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 15. Σας παρακολουθώ με αγωνία..
  Δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε ενός ειναι και να πιστεύει ότι θέλει.
  Στα πλαίσια της δημοκρατίας λοιπόν εγώ σέβομαι όλες τις απόψεις, αλλά θέλω να σέβονται και οι άλλοι τις δικές μου. Αν η χρυσή αυγή λοιπόν ,το πρόγραμμά της, οι οπαδοί της , σέβονται όλες τις δημοκρατικές απόψεις και δεν υπηρετούν ναζιστικές- σατανικές κλπ ακρότητες με χαρά τους υποδέχομαι στο ευρύτερο δημοκρατικοί μας στέκι.
  Διαβάζοντας το πρόγραμμά της ,στα περισσότερα συμφωνώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here