Τόμσεν: Συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μόνο αν ελαφρυνθεί το χρέος

0
0

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, αν προηγουμένως η Ευρώπη δεν προχωρήσει σε μία γενναία ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της χώρας, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, μιλώντας από τη Λίμα του Περού.

Ο κ. Τόμσεν επανέλαβε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αν και εκτίμησε ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της κρίσης στην Ελλάδα έχει περιοριστεί σημαντικά μετά τη νέα συμφωνία.

«Καλωσορίζουμε την ελληνική κυβέρνηση η οποία φαίνεται να αντιλαμβάνεται αυτή την αναγκαιότητα», σχολίασε με νόημα, διευκρινίζοντας ότι η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση, κυρίως στο συνταξιοδοτικό, αλλά και στο δημοσιονομικό πεδίο, είναι αρκετά μεγάλη.

Ο κ. Τόμσεν προέτρεψε τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε μία γενναία ελάφρυνση του χρέους, καθώς, όπως είπε, οι μεταρρυθμίσεις από μόνες τους δεν αρκούν για να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε μάλιστα, ότι χωρίς ελάφρυνση του χρέους, το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα, ενώ απέφυγε να προσδιορίσει το πώς εννοεί το ΔΝΤ την ελάφρυνση αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here