Τον ΙSIS θεωρεί τον πιθανό δράστη της επίθεσης στο Γκαζιάντεπ ο Ερντογάν

0
4

 

Το Ισλαμικό Κράτος είναι «πιθανώς ο δράστης» της επίθεσης που έγινε χθες το βράδυ στο Γκαζιάντεπ, σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει «καμία διαφορά» ανάμεσα στον Φετουλάχ Γκιουλέν, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και τo Iσλαμικό Κράτος, «που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ«.

«Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!«, τόνισε επίσης ο Ερντογάν.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην «πρόκληση» που συνιστά η επίθεση στο Γκαζιάντεπ, αλλά θα δείξει αντιθέτως «ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στις «παράνομες» οργανώσεις που πολεμούν οι ένοπλες δυνάμεις της και ζητεί από τη Δύση να δείξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο PKK.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το PKK τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 70 ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here