Τον πρώτο αστροναύτη στο Διάστημα στέλνει η Βρετανία, μετά από 24 χρόνια

0
6

 

 

O πρώτος Βρετανός αστροναύτης εδώ και 24 χρόνια, ο οποίος θα επισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δηλώνει ότι ελπίζει με την αποστολή του να εμπνεύσει τους νεαρούς συμπολίτες του να ταξιδέψουν κάποια στιγμή στο μέλλον στον Άρη.

Ο Τιμ Πικ, 43χρονος πρώην επισμηναγός των ενόπλων δυνάμεων, θα φύγει για αποστολή διάρκειας έξι μηνών που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), τον Δεκέμβριο.

tom-peake

Είναι ο πρώτος Βρετανός ο οποίος θα ταξιδέψει στο Διάστημα μετά την Έλεν Σάρμαν, η οποία ταξίδεψε με ένα σοβιετικό διαστημόπλοιο και παρέμεινε στο Διάστημα για διάστημα οκτώ ημερών το 1991.

«Έπειτα από ένα κενό 24 ετών, αφού η Έλεν Σάρμαν ταξίδεψε στο διαστημικό σταθμό Mir, η βρετανική σημαία θα κυματίσει και πάλι στο Διάστημα», είπε ο κ. Πικ στους δημοσιογράφους.

«Αυτό που υποδηλώνει όλο αυτό είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα ικανό να σταματήσει τους μαθητές στη Βρετανία σήμερα να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων ανδρών και γυναικών που θα προσγειωθούν στον Άρη στο μέλλον», τόνισε.

uk-astronaut-tim-peake
Ο κ. Πικ προσέθεσε ότι θα πραγματοποιήσει μια σειρά επιστημονικών πειραμάτων, μεταξύ αυτών θα συμμετάσχει σε ιατρικές έρευνες ως «ανθρώπινο πειραματόζωο».

Ο Βρετανός, ο οποίος επιλέχθηκε να γίνει αστροναύτης το 2009, θα αναχωρήσει από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν για την αποστολή με τίτλο «Principia», όπως ακριβώς η πρωτοποριακή τριλογία του Ισαάκ Νεύτων Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, όπου περιγράφονται οι βασικοί κανόνες της κίνησης και της βαρύτητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here