Τόσκας: Επιστρέφουν οι αστυνομικοί στον δρόμο

0
6

 

Eιδική μέριμνα για τις περιοχές εκείνες όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση προσφύγων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας θα οδηγήσει σε καλύτερη αστυνόμευση, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις περιοχές εκείνες όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση προσφύγων. Παράλληλα, ο κ.Τόσκας επεσήμανε ότι αστυνομικοί που έχουν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων θα επιστρέψουν στον δρόμο για την ασφάλεια του απλού πολίτη. όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι πρέπει να αυξηθεί η αστυνόμευση στο πεζοδρόμιο, για την προστασία του πολίτη που κυκλοφορεί. Και εκεί σχεδιάζουμε αυτή τη στιγμή να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Παίρνουμε προσωπικό που φυλάει εδώ και πάρα πολλά χρόνια επίσημους, εντός ή εκτός εισαγωγικών, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, πολιτικούς νυν και πρώην και θα δείτε τις ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρξουν αντιδράσεις, βέβαια, για αυτές τις αλλαγές. Δεν έχουμε ψειδαισθήσεις, αλλά ο σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την ασφάλεια του απλού πολίτη που κυκλοφορεί στο δρόμο και αυτό θα το κάνουμε άσχετα από τις αντιδράσεις κάποιων που δεν θέλουν καμία αλλαγή, καμία μεταρρύθμιση«.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας ανέφερε ότι θα αποσυμπιεστεί η κατάσταση που επικρατεί σε νησιά, με τη μεταφορά προσφύγων σε άλλες περιοχές, ενώ σχετικά με το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων, υπογράμμισε ότι θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της εργασίας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here