Τουρκία: Αυστηροποιούνται οι όροι εισόδου για Σύρους

0
3

 

Η Άγκυρα πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της σε ό,τι αφορά την άνευ θεωρήσεως είσοδο στην χώρα Σύρων υπηκόων, απαιτώντας να έχουν πάρει βίζα οι Σύροι που φτάνουν αεροπορικώς ή δια θαλάσσης μέσω τρίτων κρατών στη χώρα αρχής γενομένης την 8η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Ταντζού Μπιλτζίκ.

«Με αφετηρία την 8η Ιανουαρίου (2016) οι Σύροι που θα καταφθάνουν στην Τουρκία αεροπορικώς ή δια θαλάσσης θα έχουν την υποχρέωση (να έχουν εξασφαλίσει) θεώρηση (διαβατηρίου). Εντούτοις, θα συνεχίσουμε την πολιτική ανοιχτών συνόρων για ανθρωπιστικούς λόγους (για τους Σύρους), που περνούν τα χερσαία σύνορα μας», δήλωσε ο Μπιλτζίκ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Karar.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, το μέτρο αποφασίστηκε ώστε να περιοριστεί η παράτυπη μετανάστευση που έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Τον Οκτώβριο του 2009, η Τουρκία και η Συρία είχαν συνάψει μια διμερή συμφωνία απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, επιτρέποντας την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών τους ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here