Τουρκία: Φόβοι για επιθέσεις του ISIS την Πέμπτη

0
4

 

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι τουρκικές Αρχές καθώς ανησυχούν για ενδεχόμενες επιθέσεις από μέλη του ISIS την Πέμπτη που είναι εθνική εορτή στην Τουρκία.

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι μετά την αύξηση των επιθέσεων του στρατού στους μαχητές της οργάνωσης αυτής στη Συρία και η τουρκική αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση σε πανεθνικό επίπεδο για την πιθανότητα επιθέσεων, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στην προειδοποίηση αυτή, η οποία δόθηκε σε όλες τις συνολικά 81 επαρχιακές αστυνομικές δυνάμεις, επισημαίνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος «θεωρεί άπιστους τους Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς και ότι επιτρέπεται να τους πολεμούν και να τους σκοτώνουν», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σε αυτήν ζητείται εξάλλου να γίνει μια επανεκτίμηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 19ης Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τιμάται ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και εορτάζεται ως Ημέρα της Νεολαίας και των Αθλημάτων.

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτίρια θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ δημοσιεύματα υποδεικνύουν ως πιθανό στόχο το Μαυσωλείο του Ατατούρκ Ανίτκαμπιρ στην τουρκική πρωτεύουσα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι το Μαυσωλείο του Ατατούρκ θα παραμείνει ανοιχτό την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται.

Η προειδοποίηση αυτή συμπίπτει εξάλλου με την αυξημένη αστυνομική δράση με στόχο υπόπτους του ΙΚ στην Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here