Τουρκία: Ρώσος ναύτης με εκτοξευτήρα ρουκετών στο Βόσπορο

0
11

 

Συναγερμός σήμανε στην Τουρκία όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες ενός ρώσου ναύτη που βρίσκεται πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο, σε θέση βολής με έναν εκτοξευτήρα ρουκετών ανά χείρας. Το πλοίο εκείνη την ώρα διέρχεται τα νερά του Βοσπόρου.

«Πρόκληση» χαρακτήρισε την εικόνα αυτή ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας βρίσκονται σε πολύ κακή φάση μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη Συρία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την Κυριακή τις φωτογραφίες του ρώσου ναύτη που φαίνεται να έχει τοποθετήσει στον ώμο του, σαν να είναι έτοιμος για βολή, έναν εκτοξευτήρα ρουκετών, ενώ βρίσκεται πάνω σε ρωσικό πολεμικό πλοίο, το Caesar Kunikov, που ανήκει στον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Το πολεμικό πέρασε από τα Στενά του Βοσπόρου το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Σύμφωνα, όμως, με άλλα μέσα ενημέρωσης το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, καθώς το πολεμικό βρισκόταν ήδη στα τουρκικά χωρικά ύδατα τότε.

«Ελπίζω πως πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο, δεν είναι μια καλή προσέγγιση», δήλωσε τη Δευτέρα ο Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική συνέντευξή του, προτού κληθεί ο πρεσβευτής.

«Τα πλοία αυτά δεν αντιπροσωπεύουν έναν κίνδυνο για εμάς. Ωστόσο, όταν αντιλαμβανόμαστε έναν κίνδυνο, δίνουμε την κατάλληλη απάντηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα απαγόρευσε στα τέλη της εβδομάδας την αναχώρηση ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου από το λιμάνι της Σαμσούντας (βόρεια Τουρκία), στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω μη συμπλήρωσης των απαραίτητων εγγράφων, ενώ επιτράπηκε η αναχώρηση σε άλλα τρία πολεμικά πλοία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here