Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία

0
5

 

Στη Συρία εισέβαλαν άρματα μαχης καθώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην πόλη Τζαραμπλούς που ελέγχεται από τζιχαντιστές μαχητές του ISIS.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαιώνει τη δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και μονάδες του τουρκικού πυροβολικού, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στην αναφερόμενη πόλη.

Από την πλευρά τους ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας αναφέρει πως οι Τούρκοι εισέβαλαν σε βάλτο και θα ηττηθούν, ενώ ο Ερντογάν δήλωσε πως η τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία έχει στόχο το Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους πολιτοφύλακες.

Στο μεταξύ οι Σύροι αντάρτες υποστηρίζονται από την Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό της Τουρκίας και βρίσκονται 3 χλμ μέσα στο συριακό έδαφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here