Τούρκοι στρατιώτες: Δεν ξέραμε ότι γινόταν πραξικόπημα…

0
11
Είναι δυνατόν εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα, να θεωρούσαν ότι συμμετείχαν σε άσκηση; Και να πίστευαν ότι ήταν σε γνώση της νόμιμης κυβέρνησης η κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων και τηλεοπτικών σταθμών;
Μπορεί να μοιάζει απίθανο, αλλά αυτό ισχυρίστηκαν πολλοί στρατιώτες όταν ρωτήθηκαν από τους ανακριτές τους. Όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet, υποστήριξαν ότι οι διοικητές τους δεν τους είχαν αποκαλύψει ότι θα λάμβαναν μέρος σε πραξικόπημα. Τους είπαν απλώς ότι θα διεξαγόταν μία άσκηση και τους έδωσαν οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνουν. Κάποιοι από τους συλληφθέντες λένε, μάλιστα, ότι συνειδητοποίησαν τι πραγματικά γινόταν μόνο όταν είδαν πολίτες να σκαρφαλώνουν στα τανκς.
Τούρκοι στρατιώτες: Δεν ξέραμε ότι συμμετείχαμε σε πραξικόπημα, νομίζαμε ότι ήταν άσκηση!
Ποια ποινή περιμένει, άραγε, τους στρατιώτες; Θα το μάθουμε σύντομα, καθώς ο Ερντογάν θέλει να διεξαχθούν δίκες – εξπρές. Για τους πρωταίτιους ήδη έχει τονίσει ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για την προδοσία τους». Τους αντιμετωπίζει σαν τρομοκράτες και δεν αποκλείεται να «σπρώξει» τη Βουλή να επαναφέρει τη θανατική ποινή.
«Εκείνοι που αμαύρωσαν την υπόληψη του στρατού πρέπει να φύγουν. Η διαδικασία ξεκίνησε ήδη σήμερα και θα συνεχιστεί παράλληλα με τον αγώνα εναντίον άλλων τρομοκρατικών δυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here