Τουσκ: Οι πρόσφυγες χρησιμοποιούνται για την εξασθένιση της Ευρώπης

0
3

Η μαζική μετακίνηση προσφύγων προς την Ευρώπη χρησιμοποιείται από ορισμένους ξένους ηγέτες για την πολιτική εξασθένηση της Ευρώπης, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας σε ευρωπαϊκό φόρουμ στην Πολωνία.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε:  «Για πρώτη φορά αφότου ενεπλάκην στην πολιτική, άκουσα πολιτικούς να δηλώνουν ανοικτά ότι οι πρόσφυγες οι οποίοι κατευθύνονται προς την Ευρώπη είναι η μέθοδός τους για να επιβάλουν σε αυτή την τελευταία ορισμένες συμπεριφορές (…) Ορισμένοι λένε ότι είναι η μέθοδός τους για την εξασθένηση της Ευρώπης ως πολιτικού θεσμού».

Ο Τουσκ σημείωσε στη συνέχεια ότι «οι πρόσφυγες έχουν μετατραπεί σε στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ενίοτε, στα χέρια και κατά τις βουλές ορισμένων πολιτικών, μετατρέπονται σε αντικείμενο παζαριού, ή σε νέο στοιχείου του υβριδικού πολέμου, τις πρώτες εκδηλώσεις του οποίου είδαμε στην Κριμαία και στο Ντονμπάς», στην ανατολική Ουκρανία». «Δεν μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τη Ρωσία».

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. ανέφερε ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να υποδέχεται πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τάχθηκε κατά της επανεμφάνισης των «τειχών» στα ξεχασμένα σύνορα στο εσωτερικό του Χώρου Σένγκεν.

«Σήμερα δεν αποφασίζουμε εμείς ποιος μπαίνει στην Ευρώπη. Είναι οι διακινητές, η αποφασιστικότητα των ανθρώπων και ακόμη και οι μετεωρολογικές συνθήκες στη Μεσόγειο που το κρίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here