Τουσκ: Τελευταία διορία για την Ελλάδα

Newly elected European Council President Donald Tusk attends a news conference during a EU summit in Brussels August 30, 2014. Polish Prime Minister Tusk, who was appointed to chair European Union summits for the next two and a half years, said on Saturday his nomination meant the future of Poland was in the euro zone. REUTERS/Yves Herman (BELGIUM - Tags: POLITICS HEADSHOT)

«Έχουμε τέσσερις μέρες για να πετύχουμε συμφωνία» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας πως αυτή είναι η «τελευταία διορία» για την Ελλάδα.

«Η ανικανότητά μας να συμφωνήσουμε μπορεί να οδηγήσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας και του τραπεζικού της συστήματος και είναι βέβαιο ότι αυτό θα είναι οδυνηρό για τον ελληνικό λαό. Κάτι τέτοιο θα έχει επιπτώσεις και στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο κ. Τουσκ.

«Αν έχει κανείς την αυταπάτη ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες, είναι αφελής», συμπλήρωσε.

Τόνισε, παράλληλα, ότι όλες οι πλευρές της διαπραγμάτευσης έχουν ευθύνη για την πορεία των συζητήσεων.

«Είμαστε συνυπεύθυνοι για την κρίση και πρέπει όλοι να βρούμε μια λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όπως είπε και ο Πλούταρχος είναι εύκολο να ψέξει κανείς κάποιον, αλλά το να διορθώσει το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο. Ελπίζω η δική μας διόρθωση να είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι έλεγε ο Πλούταρχος», κατέληξε ο κ. Τουσκ.

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Yves Herman

 

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code