Τουσκ: Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από τη στάση της Γερμανίας στο προσφυγικό

0
6

 

Το μέλλον της Ευρώπης θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο βαθμό στη στάση της Γερμανίας απέναντι στη μεταναστευτική κρίση και άλλα κράτη θα πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη συμμετέχοντας στην αντιμετώπιση αυτής της ιστορικής πρόκλησης,  δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε ομιλία του στο Βερολίνο στην 26η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, ο Τουσκ χαρακτήρισε την Γερμανία και προσωπικά την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ως υποδείγματα των πιο μεγάλων ιδανικών της Ευρώπης.

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι η Γερμανία είναι υπέρμετρα ανοιχτή, υπερβολικά ανεκτική και φιλελεύθερη, ξεχνούν να μελετήσουν την τραγική μας ιστορία», δήλωσε.

«Επιθυμείτε μια Γερμανία που είναι ανοιχτή, συμπονετική, που να συμπάσχει με τον πιο αδύναμο και τον πιο φτωχό… με άλλα λόγια την Γερμανία της Άγγελα Μέρκελ, ή μια Γερμανία κλειστή, ψυχρή και ανελέητη; Υπάρχει μόνο μια απάντηση», τόνισε.

Για αυτό το λόγο, τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη απέναντι στην Γερμανία «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», σχολίασε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here