Τουρκία: 508 χρόνια κάθειρξη σε δάσκαλο που κακοποιούσε σεξουλικά μαθητές του – Σε μόλις μια ημέρα η απόφαση

0
4

 

Σε ποινή κάθειρξης 508 ετών καταδίκασε την Τετάρτη τουρκικό δικαστήριο έναν δάσκαλο, 54 ετών, που κρίθηκε ένοχος για την «σεξουαλική κακοποίηση» 10 παιδιών. Τα παιδιά φιλοξενούνταν σε ξενώνες, οι οποίοι λειτουργούσαν υπό την επίβλεψη ενός θρησκευτικού ιδρύματος στην πόλη Καραμάν.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Μουχάρεμ Μπουγιουκτούρκ το διάστημα μεταξύ 2012 και 2015 κακοποίησε σεξουαλικά 10 αγόρια ηλικίας 12 έως και 14 ετών, στα οποία παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 54χρονος έδειχνε επιπλέον φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου στα θύματά του. Ο ίδιος  αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του

Ο εισαγγελέας  του δικαστηρίου του Καραμάν (στη νότια Τουρκία)  ζήτησε  να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης σχεδόν 600 ετών.

Η δίκη άρχισε την Τετάρτη το πρωί  κεκλεισμένων των θυρών κι ολοκληρώθηκε την ίδια ημέρα αργά το απόγευμα.

Ο Μπουγιουκτούρκ συνελήφθη την 13η Μαρτίου μετά την κατάθεση μηνύσεων από τις οικογένειες των παιδιών που κακοποιήθηκαν.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την οργή και κατακραυγή της τουρκικής κοινής γνώμης, ενώ οι υποστηρικτές του κοσμικού κράτους δε δίστασαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι σπεύδει να υποστηρίξει τα θρησκευτικά ιδρύματα.

Η υπόθεση αυτή είχε αποτελέσει πρόσφατα  αφορμή για δηλώσεις με σεξουαλικά υπονοούμενα εκ μέρους των πολιτικών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here