Τουρκία: Επιστάτης βίαζε προσφυγόπουλα 8 έως 12 ετών – Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 108 ετών

0
12

 

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε Τούρκο επιστάτη Σύρων προσφύγων που κακοποιούσε σεξουαλικά αγοράκια.

Τα προσφυγόπουλα εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλυτώσουν τον πόλεμο και έπεσαν στα χέρια του επιστάτη. Καταδικάστηκε την Παρασκευή σε κάθειρξη 108 ετών

Ο 29χρονος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ωστόσο υποστήριξε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται πολλοί εργαζόμενοι και διαχειριστές των καταυλισμών σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Ο ίδιος είπε ότι πλήρωσε τα παιδιά 2-5 τουρκικές λίρες προτού τους επιτεθεί και τα κακοποιήσει στις τουαλέτες.

Ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως καθαριστής στον καταυλισμό Νιζίπ στο Γκαζιάντεπ στη νοτιοανατολική Τουρκία κακοποίησε αγόρια ηλικίας 8 έως 12 ετών για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών έως τις αρχές του 2016, μετέδωσαν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 29χρονο για την κακοποίηση 8 προσφυγόπουλων από τη Συρία, οι οικογένειες των οποίων κατέθεσαν μήνυση, ανακοίνωσε ο δικηγορικός σύλλογος της περιοχής.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επιπλέον ότι οι οικογένειες άλλων θυμάτων δεν έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο να τους απελάσουν οι τουρκικές αρχές.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή στην Τουρκία. Τον συγκεκριμένο καταυλισμό, όπου διαμένουν 14.000 άνθρωποι, είχε επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here