Τουρκία: Τέσσερις νέες συλλήψεις για τη φονική έκρηξη στην Πόλη

0
10

 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας προχώρησαν σε ακόμη τέσσερις συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 Γερμανοί τουρίστες.

«Προχωρήσαμε σήμερα σε τέσσερις νέες συλλήψεις», είπε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωσή του από αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη τρομοκρατική ενέργεια της Τρίτης.

Ο επικεφαλής της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας σημείωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ότι έξι από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη σε μια τουριστική περιοχή στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης δεν είχε στόχο συγκεκριμένα τους γερμανούς υπηκόους. Διευκρίνισε ότι είχε μπει στην τουρκική επικράτεια «σαν απλός μετανάστης» και δεν παρακολουθούνταν, διότι το όνομά του δε βρισκόταν σε οποιονδήποτε κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διεμήνυσε ακόμη ότι όποιος επιτίθεται στην χώρα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με αντίποινα, τη χρονική στιγμή και με τον τρόπο που θεωρεί κατάλληλο η τουρκική κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here