Τουρκική ακταιωρός ακινητοποίησε ελληνικό σκάφος στη Σύμη

0
24

 

Περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής υποχρέωσε σκάφος, στο οποίο επέβαιναν Ροδίτες, σε έλεγχο, ανοιχτά του ακρωτηρίου Αλωπός, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, το σκάφος κινούνταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 6 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας από τη Σύμη και είχε προορισμό το λιμάνι της Ρόδου.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», το περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από τον Έλληνα κυβερνήτη να σταματήσει για τυπικό έλεγχο όπως κι έγινε.

Οι Τούρκοι, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί και καθησυχαστικοί, προφανώς επειδή στο σκάφος επέβαιναν και παιδιά, αλλά ήταν ιδιαίτερα αυστηροί στις συστάσεις τους, όταν είδαν ότι η τουρκική σημαία που υπήρχε στο σκάφος ήταν φθαρμένη.

«Να έχετε περισσότερο σεβασμό στα σύμβολά μας, δεν επιτρέπεται αυτή η σημαία να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση» ήταν η σύσταση του Τούρκου Αξιωματικού, προς τον κυβερνήτη του Ελληνικού σκάφους.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Τούρκος κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους, ζήτησε από τα στελέχη του πληρώματός του και του έφεραν μια καινούργια σημαία, την οποία ο ίδιος έβαλε στον ιστό του σκάφους , όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία.

Η όλη διαδικασία ελέγχου, σημειώνει το δημοσίευμα, διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και δεν υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here