«Τούρκος» η Μέρκελ για τις απειλές κατά βουλευτών τουρκικής καταγωγής

0
8

 

Σκληρή κριτική άσκησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν κατά Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής μετά την ψήφο τους υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Μπούντεσταγκ.

Η Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν είπε ότι «οι βουλευτές του κοινοβουλίου είναι εκλεγμένοι με ελεύθερες εκλογές χωρίς εξαίρεση και οι κατηγορίες που έχουν ακουστεί από την τουρκική πλευρά είναι ακατανόητες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι καθαρό ότι υπάρχει μία διαφορετική οπτική της πλειοψηφίας του γερμανικού κοινοβουλίου και της τουρκικής πλευράς (για το θέμα της γενοκτονίας)» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα συμβάλλει για απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία.

Οι δηλώσεις της Μέρκελ ήρθαν μία μέρα μετά την έκκληση βουλευτή τουρκικής καταγωγής να ληφθούν μέτρα κατά της Άγκυρας, καθώς ο ίδιος και άλλοι βουλευτές δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους, μετά από την θετική ψήφο τους στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Ο βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων Özcan Mutlu είπε ότι έχει αρχίσει να γίνεται η συνηθισμένη κατάσταση ένας βουλευτής να δέχεται απειλές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here