Τουσκ για Brexit: Δύσκολο να είσαι αισιόδοξος μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

0
15

 

 

Απαισιόδοξος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σχετικά με το ενδεχόμενο παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Σε δηλώσεις του από το Ελσίνκι ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία εν όψει του δημοψηφίσματος δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

«Το γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος σήμερα, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, είναι ακόμη 50-50, όλα είναι πιθανά», δήλωσε.

Η δημοσκόπηση της Ipsos MORI δίνει προβάδισμα έξι μονάδων (53% – 47%) στην επιλογή αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν εξαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το 47% των ερωτηθέντων θέλει να παραμείνει στην ΕΕ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που έγινε για λογαριασμό της Evening Standard.

Είναι η πρώτη φορά που το «όχι» στην παραμονή προηγείται σ’ αυτή τη μηνιαία τηλεφωνική δημοσκόπηση την οποία διεξάγει η Ipsos MORI, αφότου ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε το 2013 ότι θα διεξαγάγει το δημοψήφισμα, αναφέρει η εφημερίδα.

Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν μια αντιστροφή της τάσης σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο η Ipsos MORI και από την οποία είχε διαπιστωθεί πως μόλις 37% των Βρετανών ήθελαν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, έναντι 55% που ήθελαν να παραμείνουν.

Αρκετές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι το ποσοστό υπέρ της εξόδου της Βρετανίας αυξάνεται καθώς μένει μία εβδομάδα για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Μια ανάλυση από ερευνητές της JPMorgan έδειξε χθες πως το στρατόπεδο της εξόδου από την ΕΕ προηγείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here