Τουσκ υπέρ Ουκρανίας: Αναξιόπιστες οι κατηγορίες της Ρωσίας

0
5

 

«Αναξιόπιστες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τις κατηγορίες της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας, οι οποίες συνδέονται με τη νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Μίλησα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο. Κάνουμε την ίδια ανάλυση της κατάστασης στην Κριμαία και στο Ντονμπάς. Η ρωσική εκδοχή των εξελίξεων είναι αναξιόπιστη», ανέφερε ο κ. Τουσκ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο κ. Τουσκ όπως είπε επίσης, συζήτησε με τον κ. Ποροσένκο σχετικά με το σχέδιο κατάργησης της βίζας για τους Ουκρανούς που επιθυμούν να ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν.

Η Μόσχα κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα το Κίεβο ότι καταφεύγει στη χρήση «τρομοκρατικών» μεθόδων και κάνει εισβολές στην Κριμαία, τη χερσόνησο που η Ρωσία προσάρτησε το 2014. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός κλιμακώνει τις επιχειρήσεις του εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στο Ντονμπάς και ειδικά στην περιοχή Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κίεβο, το οποίο έχει θέσει τα στρατεύματά του σε κατάσταση συναγερμού κατά μήκος της γραμμής οροθέτησης της Κριμαίας και της ανατολικής Ουκρανίας, απορρίπτει τις ρωσικές κατηγορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here