Τραγωδία EgyptAir – Υπήρξε καπνός και φωτιά στα ηλεκτρονικά συστήματα πριν από την πτώση

0
2

 

Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο η υπόθεση με τα αίτια της συντριβής του Airbus της EgyptAir. Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle λίγο πριν από την πτώση υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια φωτιά στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

Μιλώντας στη DW ο Τιμ Βαν Μπέβερεν, ειδικός σε θέματα αεροναυπηγικής για τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης MS804, επικαλέστηκε στοιχεία από την εξειδικευμένη υπηρεσία Aviation Herald, η οποία καταγράφει και αναφέρει συμβάντα που αφορούν αεροπορικές εταιρείες.

Όπως είπε, με βάση τα στοιχεία που κατέγραψε το  σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System) υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια φωτιά στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους.

«Υπήρξε φωτιά στο αεροσκάφος. Το σύστημα έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Εντοπίστηκε καπνός σε μια από τις τουαλέτες και ένα λεπτό αργότερα υπήρξε φωτιά στο avionics compartment, εκεί όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Μετά από δύο λεπτά έπεσαν οι λειτουργίες του αεροπλάνου», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε μάλιστα ότι περίμενε πως οι αιγυπτιακές αρχές θα είχαν αποκτήσει και δώσει στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτές τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις πρώτες ώρες μετά την συντριβή υπήρξαν μαρτυρίες από την Ελλάδα που έκαναν λόγο για «φωτιά στον ουρανό» νότια της Καρπάθου. Συγκεκριμένα, Έλληνες αξιωματούχοι μίλησαν σε διεθνή ΜΜΕ και είπαν ότι αυτή την μαρτυρία κατάθεσε πλοίαρχος εμπορικού πλοίου που βρισκόταν 130 ναυτικά μίλια νότια του νησιού των Δωδεκανήσων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here