Τραγωδία στη Μαδαγασκάρη: 38 νεκροί-16 παιδιά- από πυρκαγιά σε σπίτι

0
13

 

Σε τραγωδία εξελίχθηκε γιορτή εγκαινίων σε κατοικία στη Μαγαδασκάρη καθώς 38 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 16 παιδιά έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά.

«Από τα 39 άτομα μέσα στο σπίτι οι 38 σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών 16 παιδιά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της χωροφυλακής του Ανταναναρίβο, διοικητής Χεριλαλατιάνα Αντριαναριβοσόνα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο χωριό Αμπαλαβάτο, στην περιοχή Ικαλαμαβόνι.

«Μια γιορτή βρισκόταν σε εξέλιξη στο Αμπαλαβάτο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης μιας παλιάς κατοικίας με αχυρένια στέγη» εξήγησε ο διοικητής. H στέγη πήρε φωτιά.

Η φωτιά που έκαιγε σε έναν φούρνο στην αυλή του σπιτιού γιγαντώθηκε από τον άνεμο και οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε μια μικρή καλύβα φτιαγμένη από άχυρα ρυζιού προτού κατακάψουν την στέγη της κεντρικής οικίας, διευκρίνισε ο αξιωματικός.

Μονάχα ένα παιδί ηλικίας 14 ετών γλίτωσε από τις φλόγες, καθώς πήδηξε από ένα παράθυρο στον πρώτο όροφο. Τραυματίστηκε στα πόδια, η ζωή του ωστόσο δεν απειλείται.

Πολλά μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη είχαν επισκεφθεί την οικία για τον εορτασμό των εγκαινίων.

Το σπίτι από λάσπη οικοδομήθηκε με πολύ στενά παράθυρα στο ισόγειο, εξαιτίας των φόβων διάρρηξης. Αυτό ακριβώς το αρχιτεκτονικό στοιχείο αποδείχθηκε μοιραίο για τα θύματα.

Χωρικοί προσπάθησαν να σώσουν τους ενοίκους που είχαν εγκλωβιστεί στις φλόγες, όμως η πόρτα του σπιτιού δεν άνοιγε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here