Τραγωδία στην Ισπανία: 13 φοιτήτριες Erasmus νεκρές σε τροχαίο

0
5

 

Τουλάχιστον 13 φοιτήτριες από διάφορες χώρες σκοτώθηκαν στην Ισπανία σε ένα δυστύχημα με το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, ενώ επέστρεφαν από εορταστικές εκδηλώσεις.

Τριάντα τέσσερις τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία και νοσηλεύονται αφού το πούλμαν συγκρούστηκε μετωπικά με ένα άλλο όχημα στο δρόμο όταν ο οδηγ΄ςο του πούλμαν έκανε έναν απότομο ελιγμό, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας, ανάμεσα σε Βαλέντσια και Βαρκελώνη, όπου συνέβη το τροχαίο δυστύχημα.

Η Βρετανίδα φοιτήτρια Tallulah Lyons, την ώρα της σύγκρουσης κοιμόταν. Όπως δήλωσε στο BBC «Θυμάμαι ότι ξύπνησα και άνθρωποι ήταν πεσμένοι στο πάτωμα. Προσπάθησα να συρθώ και τότε συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν άνθρωποι παγιδευμένοι . Τους πήρε σχεδόν δύο ώρες να μας απεγκλωβίσουν όλους» κατέληξε.

Έξι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε στον Τύπο ο διευθυντής του περιφερειακού υπουργείου Υγείας της Καταλονίας, Τονί Κομίν.

Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμια της Καταλονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, σύμφωνα με τον ομόλογό του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών, Χόρδι Χανέ.

Οι 13 νεκροί είναι όλες γυναίκες, ανακοίνωσε ο ίδιος. Τα στοιχεία εννέα εξ αυτών ταυτοποιήθηκαν, πρόσθεσε.
Οι επιβάτες, άνδρες και γυναίκες, ήταν ηλικίας 20 έως 32 ετών και προέρχονταν από 20 διαφορετικές χώρες.

Ο οδηγός του πούλμαν κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Τορτόσα. Οι συνθήκες στον δρόμο ήταν καλές και τώρα οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here