Τραγωδία στο Δαφνί: Τρεις ασθενείς νεκροί από πυρκαγιά

0
6

 

 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο κτιρίου της ψυχιατρικής κλινικής στο Δαφνί με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δύο να τραυματιστούν. Πληροφορίες αναφέρουν πως την πυρκαγιά έβαλε άλλος τρόφιμος, ενώ συγκλονίζει η πληροφορία ότι οι νεκροί ασθενείς ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στο Νοσοκομείο μετέβη ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θανάσης Δημόπουλος.

Ο θάνατος των θυμάτων προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα από ασφυξία, όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ περίπου στις 18.00 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε εκκένωση όλων των δωματίων των ασθενών που βρίσκονται στο ισόγειο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, όπου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά.

Όλο το νοσοκομείο καλύφθηκε με πυκνούς καπνούς, που δυσκόλευαν σε μεγάλο βαθμό το έργο των Πυροσβεστών.

«Στην πτέρυγα νοσηλεύονταν 17 ασθενείς. Μας είπαν ότι κάποιοι ήταν δεμένοι για δικούς τους λόγους. Δυστυχώς η καταμέτρηση έβγαλε 3 νεκρούς. 2 τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Αττικό και οι υπόλοιποι 12 στην παθολογική του ΨΝΑ», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της περιφερειακής πυροσβεστικής διοίκησης Αττικής, ενώ απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι οι τρόφιμοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν δεμένοι:

«Έγινε διάσωση των τροφίμων και κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δεν μπορώ να σας πω αν ήταν δεμένοι, αυτό θα το δείξει η προανάκριση. Όταν διασώζεις 17 άτομα, δεν μπορείς να ξέρεις ποιος ακριβώς ήταν δεμένος και ποιος όχι».

Πληροφορίες ανέφεραν πως την πυρκαγιά την έβαλε άλλος τρόφιμος της ψυχιατρικής πτέρυγας που μάλιστα χαρακτηρίζεται σοβαρό περιστατικό, έβαλε την φωτιά στο νοσοκομείο στην ισόγεια πτέρυγα του ψυχιατρικού νοσοκομείου, όπου βρίσκεται το 7ο τμήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here