Τραμπ: «Ανεπιθύμητοι» όσοι με κατακρίνουν – Έτοιμη να τον αντιμετωπίσει η Χίλαρι

0
5

 

Ο Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική αποχώρηση του κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ.

O Τραμπ σχεδιάζει άμεσα τη συγκρότηση επιτροπής για την επιλογή του αντιπροέδρου του και δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να εξασφαλίσει 1 δισ δολάρια για τα έξοδα του κεντρικού προεκλογικού αγώνα.

Σε χθεσινές διαδοχικές τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο Τραμπ από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι δε θα προσπαθήσει να «κατευνάσει» όλους αυτούς, οι οποίοι στη διάρκεια της ταραχώδους προεκλογικής του εκστρατείας συντάχθηκαν με κινήσεις «αντί-Τραμπ» ή «ποτέ-Τραμπ».

«Αισθάνομαι αισιόδοξος ότι μπορώ να ενώσω μέρος του κόμματος, καθώς υπάρχουν και ομάδες των Ρεπουμπλικάνων που δεν επιθυμώ», δήλωσε ο Τραμπ στην εκπομπή «Today» του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Ειλικρινά υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι τους οποίους δεν θέλω. Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για μένα. Δε θα ψηφίσουν για το κόμμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Σε γενικότερο πολιτικό επίπεδο, η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων.

Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον επιτέθηκε κατά του Ντόναλντ Τραμπ δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δε θα πρέπει να ρισκάρουν με έναν «αναξιόπιστο» προεδρικό υποψήφιο.

«Είναι απρόβλεπτος και αψυχολόγητος κι ένας τέτοιος άνθρωπος, συνήθως αποτυγχάνει», δήλωσε η Κλίντον σε συνέντευξή της στο CNN.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις, στον προεκλογικό αγώνα προς την 8η Νοεμβρίου. «Κάνει μεγάλες δηλώσεις και μεγάλες καταγγελίες. Μερικές φορές όταν διεκδικείς την προεδρία πρέπει πραγματικά ν’ ασχολείσαι και λίγο με την ουσία. Πρέπει να πεις στους ψηφοφόρους τι θα κάνεις, αλλά και πώς θα το κάνεις» τόνισε η Κλίντον.

Κάνοντας μία προεκλογική πρόβα, η Κλίντον γέλασε όταν ρωτήθηκε εάν είναι έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ: «Σας παρακαλώ.., είναι ο κλασικός πομπώδης τύπος που έβγαλε εκτός αγώνα τους συνυποψηφίους του, επειδή αποσβολώθηκαν από την παρουσία του» δήλωσε η Κλίντον.

«Δεν ήξεραν πώς να τον αντιμετωπίσουν. Δεν ήξεραν πώς να επιστρέψουν τα πυρά που τους απηύθυνε. Είναι αυτός που κάνει την προεκλογική εκστρατεία του, προσβάλλοντας τους άλλους, φέροντας σε δύσκολη θέση τις γυναίκες, θέτοντας στο περιθώριο τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και κρατώντας του μουσουλμάνους έξω από τις ΗΠΑ. Έτσι, διεξάγει μια αρνητική, επιθετική και προσβλητική για τους άλλους, προεκλογική εκστρατεία. Θ’ αποστασιοποιηθώ από μια τέτοια προεκλογική εκστρατεία» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here