Τραμπ για Κάμερον: Όπως φαίνεται δεν θα έχουμε καλή σχέση

0
8

 

Ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ δεν θα είχε καμία σημασία για την επίτευξη μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας, εφόσον ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ακριβώς τα αντίθετα απ’ όσα είχε αναφέρει κατά την επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Και μπορεί το Brexit να μην επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει και τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Ντέιβιντ Κάμερον. Μάλιστα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ σχολίασε ότι η κριτική που δέχεται από τον Βρετανό πρωθυπουργό μπορεί να έχει επιπτώσεις στο διμερές πλαίσιο σχέσεων ΗΠΑ-Βρετανίας.

Ο Κάμερον είχε δηλώσει στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι ο Τραμπ ήταν «διχαστικός, ηλίθιος και λανθασμένος», αναφορικά με την εξαγγελία που έκανε για τον προσωρινό αποκλεισμό εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε επίσης δηλώσει ότι στην περίπτωση που ο Τραμπ έρχονταν στη Βρετανία, τότε θα ένωνε τη χώρα εναντίον του.

«Όπως φαίνεται δεν θα έχουμε μία καλή σχέση. Ποιος ξέρει; Ελπίζω ότι θα έχω μία καλή σχέση μαζί του, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν τον απασχολεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, στο ITV.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here