Τράπεζα Πειραιώς: Έχουμε σχέδιο για την κεφαλαιακή στήριξή μας

0
2

Έτοιμο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα κεφαλαιακά της προβλήματα, που έχουν προκύψει από τις αποσύρσεις καταθέσεων, έχει η Τράπεζα Πειραιώς. Είναι η πρώτη από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, με ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης λόγω απόσυρσης καταθέσεων, που ανακοινώνει επεξεργασμένο σχέδιο.

Τη δήλωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλός της Άνθιμος Θωμόπουλος, τονίζοντας ότι «είμαστε πεπεισμένοι πως το σχέδιο μας μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα». 

 

Η δήλωσή του:

«Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ολοκλήρωσαν την Συνολική Αξιολόγηση για τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες, ανακοινώνοντας τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για κάθε τράπεζα. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της. Με δεδομένη την ηγετική μας θέση στην Ελλάδα, η ενίσχυση της κεφαλαιακής μας θέσης θα επιτρέψει στην Τράπεζα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων της. Πέρα από την άσκησης διαχείρισης παθητικού που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου από ιδιώτες μετόχους και άλλες ενέργειες. Με βάση τις πρόσφατες επαφές μας με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, είμαστε πεπεισμένοι ότι το σχέδιο μας μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here