Τρεις από τους μακελάρηδες των Βρυξελλών είχαν περάσει και από την Ελλάδα

0
5

 

Σε Λέρο και Αθήνα εντοπίζονται ίχνη τριών τουλάχιστον από τους βομβιστές των τρομοκρατικών επιθέσεων της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, οι δύο μπήκαν στην Ελλάδα, από τη Λέρο στις 20 Σεπτεμβρίου και ο τρίτος ταξίδεψε αεροπορικώς από την Ιταλία στην Ελλάδα, στις 23 Ιουλίου.

Η παρουσία τους στη χώρα επιβεβαιώνεται από έρευνα που διεξάγουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υποβάλλουν Βέλγοι συνάδελφοί τους.

Ειδικότερα, Ελληνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες δύο από τους συνεργούς του μέχρι πρότινος καταζητούμενου τρομοκράτη Salah Abdelslam επέστρεψαν από τη Συρία στην Ευρώπη μέσω Λέρου την 20ή Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τους Naim Al Hamed και Sofiane Ayari, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους και έδειξαν στους Ελληνες αστυνομικούς πλαστά συριακά διαβατήρια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο Al Hamed είχε ενεργό συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Ο Sofiane Ayari, αντίστοιχα, χρησιμοποιούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα υπό στοιχεία Μounir Ahmed Alaaj ή Amine Choukri και συνελήφθη τη 18η Μαρτίου μαζί με τον Abdelslam σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο προάστιο Molenbeek των Βρυξελλών.

Υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τη νύχτα μεταξύ 2 και 3 Οκτωβρίου 2015 οι τρεις τους συναντήθηκαν στη πόλη Ουλμ (Ulm) της Νότιας Γερμανίας. Ελληνικές πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν ότι οι Naim Al Hamed και Sofiane Ayari λίγα εικοσιτετράωρα μετά την άφιξή τους στη Λέρο ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά και από εκεί συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Κεντρική Ευρώπη.

Παρόμοιο δρομολόγιο είχαν ακολουθήσει τον περασμένο Οκτώβριο ισλαμιστές τρομοκράτες, που συμμετείχαν ή επρόκειτο να συμμετάσχουν στις πολύνεκρες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Οπως είναι ήδη γνωστό, ο ένας τουλάχιστον από τους καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε έξω από το Stade de France είχε φτάσει στη Λέρο την 3η Οκτωβρίου.
Δύο ακόμα συνεργοί του, που είχαν φτάσει την ίδια μέρα στο νησί είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί τη 10η Δεκεμβρίου στο Ζάλτσμπουργκ, κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τους τρομοκράτες που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here