Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά προσφύγων

0
9

 

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Φλώρινα, δύο Ρουμάνοι και μια γυναίκα από τη Μολδαβία, επειδή μετέφεραν Αφγανούς μετανάστες στα σύνορα.

Οι αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης Κ. Κλεινών εντόπισαν αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες στον επαρχιακό δρόμο Λόφων-Μελίτης, ο οδηγός του οποίου δεν υπάκουσε σε σήμα τους για έλεγχο ρουτίνας.

Ακολούθησε καταδίωξη και ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα, όπου επέβαιναν 11 Αφγανοί μετανάστες, ζεύγος και εννέα ανήλικοι από 5έως 16 χρόνων. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, το ζευγάρι εκτός από τα πέντε δικά παιδιά τους συνόδευε και τα υπόλοιπα τέσσερα.

Στο ίδιο σχεδόν σημείο εντοπίστηκε και δεύτερο αυτοκίνητο με πινακίδες Μολδαβίας, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες Ρουμάνοι 46 και 25 χρόνων και μια Μολδαβή 37, οι οποίοι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το αυτοκίνητο των συλληφθέντων λειτουργούσε ως προπομπός συνεννόησης με το άλλο όχημα που μετέφερε τους μετανάστες.

Από τους συλληφθέντες διακινητές κατασχέθηκαν 2.000 ευρώ και συσκευές κινητών τηλεφώνων. Οι διακινητές θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας και οι μετανάστες σε κάποιους από τους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here