Τρεις βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε και πάλι η Β. Κορέα

0
3

 

Τη Θάλασσα της Ιαπωνίας είχαν προορισμό οι τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με ανακοίνωση του νοτιοκορεατικού στρατού.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την πόλη Χουάνγκτζου, στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, διήνυσαν απόσταση μεταξύ των 500 και των 600 χιλιομέτρων προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, διευκρινίζει το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων. Η εκτόξευσή τους από την πόλη αυτή στο δυτικό τμήμα της Βόρειας Κορέας δείχνει ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε τη βεβαιότητα ότι δεν θα συντριβούν στο έδαφός της.

Το βεληνεκές των πυραύλων αυτών, οι οποίοι έδειχναν ότι είναι Scud, αρκεί για να πλήξουν όλη την επικράτεια της Νότιας Κορέας. Στην ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων σημειώνει ότι παρακολουθεί προσεκτικά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ, θεωρώντας ότι πρόκειται για νέα παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσαν ότι θα εκφράσουν την ανησυχία τους για το θέμα αυτό ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών.

«Έχουμε την πρόθεση να εκφράσουμε την ανησυχία μας ενώπιον του ΟΗΕ για να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητα σε διεθνές επίπεδο ώστε να αποδοθούν ευθύνες (στη Βόρεια Κορέα) για τις προκλήσεις της«, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Γκάρι Ρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here