Τρεις μήνες παρακολουθώ «κλόουν» της κακιάς συμφοράς…

Εδώ και τρεις μήνες έχω την αίσθηση κάποιες στιγμές, ότι  με έχουν βάλει με το ζόρι να παρακολουθώ διάφορους πολιτικούς «κλόουν» και «ζογκλέρ» σε ένα «τσίρκο» της κακιάς συμφοράς. Και το θέμα είναι ότι τα «αστεία» που κάνουν προκαλούν θλίψη αντί για χαρά και τα «ακροβατικά» είναι επικίνδυνα για τους θεατές. Αφήνω στην άκρη τις χαοτικές δηλώσεις υπουργών και στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , γιατί πλέον εθιστήκαμε ως κοινωνία στην απόλυτη σύγχυση και παράνοια. Στην ευτέλεια με τους οβελίες στα στρατόπεδα και τα τσάμικα στις παρελάσεις.

Στο μόνο που ελπίζω είναι στη λογική του πρωθυπουργού και του στενού «πυρήνα» του, αλλά και στην επικράτηση των ψύχραιμων απόψεων στο ευρωπαικό ιερατείο. Κατά τα άλλα αφήνω τον χρόνο να αποδείξει την αλήθεια, με βάση «το παράδοξο της γάτας του Σρέντιγκερ«. Υπενθυμίζω ότι το 1935 ο Αυστριακός φυσικός ΄Ερβιν Σρέντιγκερ, επινόησε το περίφημο νοητικό πείραμα με τη γάτα.

Μιά γάτα είναι παγιδευμένη σε ένα κουτί μαζί με κάτι θανάσιμο. Υπάρχει 50% πιθανότητα η γάτα να είναι νεκρή, αλλά μέχρι να ανοίξει το κουτί, δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις αν είναι νεκρή ή όχι. Έτσι η κβαντική φυσική «λέει» ότι προτού ανοίξεις το κουτί, η γάτα δεν είναι ούτε ζωντανή ούτε νεκρή. Είναι και τα δύο! Και αφού ανοίξεις το κουτί επέρχεται η ισχύς της πραγματικότητας. Διαπιστώνεις αν η γάτα είναι ζωντανή ή νεκρή.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τη χώρα μας. Με την ελληνική οικονομία. Είναι εγκλωβισμένη σε ένα κουτί με το τερατώδες χρέος. Άρα δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Είναι νεκροζώντανη. Δηλαδή ζόμπι, όπως στις  ταινίες τρόμου. Έως την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανοίξει το κουτί.
Τότε θα μάθουμε την αλήθεια…
Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η kalis λέει:

    Υπάρχουν δυο πλευρές: οι 300 βουλευτές ειναι η μια και η άλλη ειναι οι πολίτες που τους ψηφίζουν.
    Αν πιστεύετε ότι αυτοί που μας κυβερνούν ειναι κλόουν κάνετε μεγάλο λάθος. Όλοι αυτοί ειναι εκπληκτικοί τεχνοκράτες της πολιτικής (συν: αερολογία)!
    Κλόουν είμαστε όλοι εμεις οι άλλοι… ΔΥΣΤΥΧΩΣ


Αφήστε το σχόλιο σας

*