Τρία νομοσχέδια έρχονται από το υπουργείο Οικονομικών

0
8

 

Στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης θα καταθέσει τρία νομοσχέδια.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνού, το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς και αυτό για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει να καταθέσει τα τρία νομοσχέδια. Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει και κίνητρα για τη χρήση καρτών από τους πολίτες καθώς και νέα υποχρεωτικά όρια για τη διενέργεια των συναλλαγών αυτών.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση που αποκάλυψε το ΣΔΟΕ, η οποία είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση οπιούχων ναρκωτικών δισκίων στην ελληνική επικράτεια, ο αναπληρωτής υπουργός, κατά την παρουσίασή της, είπε ότι έχει και εθνικό και διεθνές αντίκτυπο. «Είναι μια απάντηση σε όσους σχεδίαζαν τη διάλυση του ΣΔΟΕ, που εξυπηρετούσαν πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, δεν εξυπηρετούσαν όμως τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης. Και πρόσθεσε ότι «στα θέματα του οικονομικού εγκλήματος που έχει επικεντρωθεί το ΣΔΟΕ θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες και υλικοτεχνικά και με προσωπικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here