Τριανταφυλλίδης: Δώστε τα ονόματα των φοροφυγάδων στη δημοσιότητα

0
4

 

Για το ζήτημα των χρεών, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς και τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κ.α.από τις λίστες των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού ρωτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης τον αναπληρωτή υπουργό Διαφάνειας Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή και αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Για τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των κομμάτων ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογραμμίζει ότι το ζήτημα αυτό «γεννά πλήθος ερωτημάτων σε σχέση με την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών, την ισονομία και την ισοπολιτεία. Τα ερωτήματα προκύπτουν κυρίως σχετικά με τη βούληση των πιστωτικών ιδρυμάτων να απαιτήσουν να επιστραφούν τα χορηγηθέντα και μηδέποτε επιστραφέντα δάνεια. Η βούληση αυτή των τραπεζών απέναντι στα κόμματα εξουσίας πρέπει να προκύπτει από συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οι ενέργειες στις οποίες πλειοδοτούν όταν απέναντί τους δεν βρίσκονται τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο, αλλά απλοί πολίτες-δανειολήπτες»

Σε άλλο σημείο της ερώτησής του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «την ίδια ώρα, και ενώ η αποφλοίωση των λιστών Μπόργιανς, Λαγκάρντ κ.α. προχωρά με σχέδιο και αποτελεσματικότητα από την κυβέρνηση, ερωτηματικό παραμένει για την κοινή γνώμη ο λόγος για τον οποίο δε δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων αυτών (πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κ.α.) που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, είτε για να ξεπλύνουν το βρώμικο χρήμα τους, είτε για να φοροδιαφύγουν το αδήλωτο χρήμα τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here