Τριπλή επίθεση καμικάζι στη Νιγηρία

0
9

 

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε τρεις επιθέσεις βομβιστριών-καμικάζι σε μια αγορά και σε ένα σημείο ελέγχου στην πόλη Τσιμπόκ της βόρειας Νιγηρίας – όπου η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει 276 μαθήτριες πριν από σχεδόν δύο χρόνια – δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

«Δύο γυναίκες με μπούρκες, που υπάρχουν υποψίες πως ήταν βομβίστριες-καμικάζι, εισήλθαν στην αγορά του Τσιμπόκ περίπου στις 12:54 μ.μ. σήμερα», ανέφερε στο Reuters αξιωματικός της αστυνομίας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Έπειτα ακούσαμε μια έκρηξη στο κέντρο της αφοράς και ο κόσμος τράπηκε σε φυγή. Μερικά λεπτά αργότερα, μια ακόμη έκρηξη σημειώθηκε στην άκρη της αγοράς», τόνισε ο αξιωματικός, σημειώνοντας πως μέτρησε οκτώ πτώματα στο σημείο της επίθεσης, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν ενώ διακομίζονταν σε νοσοκομεία. Περίπου 15 τραυματίες νοσηλεύονται, τόνισε.

Ο Μούσα Παγκού και ο Ισάγια Αλί, μέλη μιας τοπικής πολιτοφυλακής, επιβεβαίωσαν πως 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Ωστόσο ο Νταζμπάν Μπούμπα, ένας εργαζόμενος στις κοινωνικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι οι νεκροί είναι 13, εξηγώντας ότι δέκα πτώματα βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, ένας άνθρωπος υπέκυψε κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο και δύο ακόμη πρόσωπα, μια γυναίκα και ένα παιδί, υπέκυψαν σε νοσοκομείο όπου τους προσφέρονταν φροντίδες.

Ο εκπρόσωπος των τοπικών Αγιούμπα Τσιμπόκ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως υπάρχουν τουλάχιστον 30 ακόμη τραυματίες, από τους οποίους οι 21 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η καταμέτρηση των θυμάτων δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here