Τρόμος στη Σαουδική Αραβία: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων

0
5

 

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία. Τουλάχιστον 3 οι νεκροί έξω από το Τέμενος του Προφήτη στην Μεδίνα στην Σαουδική Αραβία. Σε μια άλλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην ανατολική πόλη της Σαουδικής Αραβίας, Κατίφ, όπου κατοικεί μεγάλο μέρος της σιιτικής μειονότητας της χώρας, δεν αναφέρθηκαν θύματα πέρα από τον δράστη.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ο δράστης και δύο αξιωματούχοι ασφαλείας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση al-Arabiya.

Σύμφωνα με το CNN, από την τρομοκρατική επίθεση στη Μεδίνα σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ άλλο ένα τραυματίστηκε. Αν και ακόμα καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αποτελεί χτύπημα οπαδών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ φαίνεται ότι ο δράστης είχε στοχεύσει προσωπικό ασφαλείας στο Τέμενος.

Ο Guardian αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους είχαν παροτρύνει οπαδούς να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, ωστόσο η βομβιστική επίθεση στη Μεδίνα, όπου βρίσκεται ο τύμβος του Προφήτη Μωάμεθ θεωρείται ως μείζονα κλιμάκωση από την πλευρά του ISIS.

https://twitter.com/MaryamPMLNS/status/750043192452669440

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως η μία έκρηξη στην Κατίφ κατέστρεψε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά σε τέμενος, που ακολούθησε μια ακόμη έκρηξη λίγο πριν τις 19:00 (τοπική ώρα). Στην περιοχή της επίθεσης ήταν διεσπαρμένα ανθρώπινα μέλη, που πιστεύεται ότι ανήκουν στον δράστη, τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

https://twitter.com/MaryamPMLNS/status/750043176241594368

«Ήταν βομβιστής–καμικάζι, είδα μέλη του σώματος του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δυο βομβιστές καθώς και δυο υπάλληλοι εταιρείας security έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση βομβιστή–καμικάζι με αποτέλεσμα δύο τραυματίες κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Τζέντα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here